Povestea transformatoare a Cenușăresei

Povestea transformatoare a Cenușăresei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 10:30, iubitorii de povești sunt invitați la Teatrul "Gulliver", pentru a se întâlni cu mult îndrăgita Cenușăreasă și fascinanta ei aventură transformatoare. Întâlnirea cu acest titlu clasic al literaturii universale reprezintă oportunitatea de a descoperi cunoscuta poveste a Fraţilor Grimm într-un registru nou și într-o lumină a înțelegerii întâmplărilor.

Jocul păpușilor, combinat și completat cu jocul actoricesc, promite o experiență artistică specială, după cum mărturisește regizorul spectacolului, Ciprian Huțanu. Acesta destăinuie faptul că întâlnirea cu trupa de animație a Teatrului "Gulliver" a constituit prilejul de a aborda basmul clasic din poziția confruntării cu imaginile-clișeu pe care cinematografia și televiziunea le inoculează spectatorului. Astfel, regizorul declară că "Cenușăreasa", piesă care cu greu suportă reinterpretări de esență, a reprezentat provocarea pe care a acceptat-o alături de Teatrul "Gulliver", iar căutările lui primordiale s-au îndreptat către o renunțare la înțelegerea întâmplărilor, altfel decât spectatorul, avizat sau neavizat, și-ar imagina la intrarea în sala de teatru.

Din distribuție fac parte actorii: Elena Marin, Cosmin Cosma, Gina Geru, Ramona Păuc şi Aurelian Iorga. Vocile cântecelor cu rezonanță Disney aparțin artiștilor Cristina Bleandură şi Florin Bobei, precum și corului Facultății de Arte din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Decorul și construcția păpuşilor de dimensiuni umane au fost realizate de scenograful Vlad Tănase, iar muzica ce conferă întregului spectacol o atmosferă aparte este semnată de compozitorul gălățean Eugen Dan Drăgoi. Grafica digitală, care completează întregul decor de poveste, este concepția lui Andrei Cozlac.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa online, accesând linkurile http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secțiunea Program, Cumpără bilete online, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.

Citit 1446 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.