Reprezentaţii muzicale dedicate femeilor

Reprezentaţii muzicale dedicate femeilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 18.30, Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" sărbătorește spiritul puternic și vibrant al femeilor prin aducerea pe scenă a musicalului "Gâlcevile din Chioggia".

Inspirat de piesa de teatru omonimă a marelui dramaturg italian Carlo Goldoni, în care este prezentată efervescența Italiei, spectacolul este regizat de actorul gălățean Cristian Gheorghe. În această poveste complexă și captivantă, veche de când lumea, relațiile dintre bărbați și femei sunt prezentate într-un mod spectaculos. În Chioggia, femeile sunt portretizate ca fiind frumoase și temperamentale, pline de viață și frenezia specifică Peninsulei. Dragostea este însoțită de patimă și intrigă, iar spectacolul explorează toate nuanțele acestor emoții intense. Spectacolul "Gâlcevile din Chioggia" este o celebrare a oamenilor care trăiesc la maximum, care iubesc, se ceartă, plâng, urăsc, în această miniatură a lumii, Chioggia.

Pe scenă, alături de orchestra de revistă și baletul Teatrului "Nae Leonard", iubitorii acestui gen vor putea urmări o distribuție de excepție, alcătuită din soliștii și actorii secției de Revistă, printre care se numără: Costel Donose, Mihail Anton, Mariana Pisică, Cristina Boghici, Alexandru Tatu, Andrei Ardeleanu, Paul Buța, Florentina Andronic, Irina Popa, Adina Lazăr și Paul Nedelcuță. Baletul coordonat de Florentina Ștefan completează povestea prin dansurile pasionante.

Duminică, 10 martie, de la ora 18.30, într-o celebrare artistică ce îmbină semnificația zilei de 8 Martie, artiștii Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" vor prezenta publicului gălăţean remarcabila operetă "Silvia", compusă de Emmerich Kálmán. Această reprezentație constituie o oportunitate de a aduce un omagiu în plus femeii. Regizorul spectacolului, Cristian Mihăilescu, a caracterizat "Silvia" ca fiind "cel mai frumos imn închinat eternului feminin".

Pe scenă, alături de orchestra, corul și baletul teatrului, publicul va avea prilejul să-i urmărească pe soliștii: Ana Băcanu, Florin Bobei, Silvia-Alice Niță, Valeria Drăguș, Adrian Mărginean, Teodor Niță, Dominic Cristea, Costel Donose, Ovidiu Ghioc și Elvis Butunoi, sub conducerea maestrului Eugen Drăgoi.

Citit 955 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2024 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.