Răzvan vrea în sânul lui Avram
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Răzvan vrea în sânul lui Avram
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindromul năşismului via Durbacă vrea să lovească din nou. Dar şi de data asta, indiferent cum vor decide sorţii politici, victima va fi chiar finul Răzvan al fostului secretar de partid comunist.

După ce s-a despărţit sărind pe geam de fostul său loc de muncă, Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Răzvan Avram a rămas cu melancolia Dunării şi a culturii. Pe prima şi-a ostoit-o trântind două pontoane-restaurant la malul şi-aşa obidit de gunoaie al fluviului, asfaltând şi vreun sfert de hectar de faleză îndiguită fără ca Apele Române să aibe vreo obiecţie.

Cât priveşte cultura, dorul de ea i-a rămas nepotolit, aşa încât a încercat să se înfingă fix în fruntea Teatrului Dramatic şi de Marionete, în baza sforilor trase de potentul său naş pecist. Teatrofilii s-au opus însă cu vehemenţă, la conducere a fost adus un actor în carne şi oase, măştile râsu-plânsu' rămânând doar pe frontispiciul teatrelor reunite.

Cultura însă tot nu-i dă pace şi Avram  se pregăteşte să ia în custodie culturile. E drept, agricole, dar aducătoare de multe plăţi şi intervenţii băneşti, prin APIA. Dacă nu va fi uns, Avram va rămâne la micile lui satisfacţii din mici şi bere. Dacă va fi, atunci să te ţii!

Probabil că Avram priveşte bucolic peisajul din Muzeul Satului şi crede că poţi uşura şi bugetul agricultorilor de sute de mii de euro iar ei să nu zică nici muu! Dar s-ar putea să aibă mult de furcă, coasă şi ciomag cu nemulţumiţii de întârzierea subvenţiilor la hectar. Ţărani adevăraţi, majoritatea n-au văzut pe dinăuntru vreun sex shop şi nu se opresc în faţa unei bariere proaspăt revopsite din nuanţe de pecist culturnic în tentă de uselist la culturi.

Cultivatorul necultivat

Citit 16607 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.