Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Sâmbăta, 30 mai, de la ora 10,00, iubitorii zborului şi nu numai sunt aşteptaţi la aerodromul Aerial Club la tradiţionalul miting aerian „Borş de peşte la Vădeni”, judeţul Brăila, ajuns la cea de-a opta ediţie. Dincolo de spectacolul pe cer şi la sol, nu lipsesc nici celelalte ingrediente care au făcut un succes din ediţiile precedente evenimentului: mici la grătar şi bere rece, muzică bună şi, evident, la căderea serii, borş de peşte.

În premieră, anul acesta forţele aeriene române au confirmat participarea la acţiunea organizată de aeroclubul gălăţean. Cristian Deceanu, PR Aerial Club, spune că de la aeroportul din Mihail Kogălniceanu vor decola două avioane de vânătoare MIG 21 Lancer, iar de la Şcoala de aplicaţie a Forţelor aeriene de la Bobocu va veni la Vădeni o formaţie de trei avioane de antrenament IAR 99 Şoim, spre încântarea spectatorilor.

„Demonstraţia de zbor a aparatelor ultrauşoare va prezenta cele mai moderne motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din ţară. Vor fi evoluţii atât solo, cât şi în formaţie, în care instructorii de zbor vor arăta publicului cât de spectaculos, dar şi cât de sigur este zborul cu aceste aparate”, ne-a declarat Cristian Deceanu.

În jurul orei 14,00, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodrom, să stea de vorbă cu piloţii şi să facă fotografii.

După ora 17,00 până la apusul soarelui toţi cei care doresc vor putea să facă zboruri de agrement în zona Galaţi-Brăila. Seara este timpul pentru hangar party şi pentru celebrul, deja, borş de peşte preparat cu măiestrie de un bucătar din Brăila.

Sărbătoarea aeronautică va continua şi duminică pentru cei care nu au reuşit să zboare în ziua mitingului aerian.

Citit 2647 ori Ultima modificare Luni, 07 Decembrie 2015 03:01

1 comentariu

  • postat de zola Sâmbătă, 30 Mai 2015 21:04 5.13.250.*** Link la comentariu
    0
    0

    Organizarea a fost sub orice critica! Pentru mici a fost alocat un singur gratar la aprox 500-1000 de persoane prezente la care coada era de aprox 30 de metri (pret=2,5 lei buc).. Existau si doua boxe care in mod normal trebuiau sa furnizeze informatiile despre desfasurarea evenimentului, numai ca ele erau vechi si nu functionau corespunzator. Politia s-a aflat la datorie fluidizand traficul care se blocase in jur de ora 11.00. Risc mare ca masina sa-ti fie lovita deoarece parcarea alocata evenimentului era insuficienta si erai nevoit sa-ti lasi autoturismul pe cele doua drumuri adiacente aerodromului-inguste de 4 m cu masini deja parcate pe stanga si dreapta pe aprox 2 km. Asa ca dragi organizatori, faceti-va autocritica si vedeti ce puteti imbunatati ca v-ati batut joc de cei veniti sa asiste la spectacol!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.