SPECTACOL pentru cei mici, la „Gulliver”

SPECTACOL pentru cei mici, la „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Unul dintre cele mai premiate spectacole „marca” Teatrul Gulliver, în regia inegalabilului maestru şi dascăl în ale păpuşeriei Cristian Pepino, cu scenografia unei formidabile artiste, poate cea mai bună în domeniu, regretata Cristina Pepino, va fi oferit duminică, 10 ianuarie, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, de la 10,30. Este vorba de „Crăiasa zăpezilor”, cunoscutul basm al nemuritorului povestitor danez Hans Chritsian Andersen.

Din distribuţie fac parte actori cunoscuţi de copii: prietenoşii Vlad Ajder, Gina Geru, Adina Niţă, Nicole Lungu şi Marian Sterian. Povestea clasică a fost îmbrăcată în haine moderne, atât de moderne, încât autorul muzicii spectacolului, compozitorul Dan Bălan, a declarat, la premieră: „Domnule, ăsta nu mai e teatru; este cinematograf!” Într-adevăr, adăugând mijloacelor tehnice contemporane şi coloană sonoră, “Crăiasa zăpezilor” este o realizare care duce mai departe expresia teatrului de animaţie, dar rămâne, în acelaşi timp, un text adorabil de copilăresc.

Spectacolul a obţinut, în anul 2007, premiul pentru expresivitatea şi rafinamentul imaginii în arta animaţiei, în cadrul Festivalului Internaţional al teatrului de animaţie „Bucurii pentru copiii. Spectacole de colecţie”, organizat de Teatrul Ţăndărică din Bucureşti.

Preţul unui bilet este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.Redactor Sef

Citit 1065 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.