CONCERT cu Mihai Mărgineanu şi Banda, la Galați

CONCERT cu Mihai Mărgineanu şi Banda, la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, 13 august, Mihai Mărgineanu şi Banda ajung din nou în Galaţi. Aceştia vor concerta în Summer Time Pub, începând cu ora 21,00.

Mihai Mărgineanu este unul dintre cei mai nonconformişti artişti ai momentului. Este cântăreţ şi compozitor de muzică folk şi pop rock. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creaţii proprii. S-a lansat în domeniul muzical destul de târziu, mai exact la vârsta de 36 de ani. Primele lui melodii au fost înregistrate în anul 2005, fiind iniţial destinate unui grup de prieteni.

Cea mai cunoscută melodie a lui Mărgineanu, „Mă iubeşte femeile”, este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mihai Mărgineanu a păstrat doar linia melodică şi a rescris o parte din versuri într-un stil propriu. Prima oară a cântat pe când era doar în clasa a treia şi era internat în spital. Talentul i-a fost descoperit de mamele colegilor de salon. Apoi a învăţat să cânte la chitară singur. De asemenea, s-a făcut cunoscut şi pentru melodiile cântate în serialul românesc „Las Fierbinţi”.

Trupa sa, intitulată „Banda”, este formată din Cristi Horia (vioară), Michele Vişan (chitară acustică), Kiba Dachi (chitară bass), Nicu Dumitrescu (percuţionist) şi Florin Ionescu (tobe). Preţul unui bilet este de 60 de lei.        

Citit 1668 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.