Viața devine brusc mai frumoasă, atunci când primești un buchet mare de trandafiri roșii!

Viața devine brusc mai frumoasă, atunci când primești un buchet mare de trandafiri roșii!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Florile îți oferă șansa de a include natura oriunde în viața ta: acasă, la locul de muncă, în grădină sau pe terasă. Efectele fiziologice și psihologice pe care le produc sunt deja dovedite de studiile efectuate până în prezent, fiind dezvoltate chiar terapii florale pentru vindecarea emoțională. Se pare însă că impactul pe care îl au buchetele de trandafiri roșii stimulează endorfinele mai mult decât restul plantelor ornamentale.

De aici s-a lansat și expresia "Oprește-te și miroase trandafirii!", o recomandare foarte eficientă, pe care terapeuții o împărtășesc deseori celor care au nevoie de un impuls exterior pentru a-și restabili confortul emoțional.

De-a lungul timpului, acestor splendide daruri ale naturii li s-au atribuit diverse denumiri colocviale pentru a le evidenția mai bine "superputerile" cu care au fost înzestrate. Floarea Edenului, mesagerii iubirii, floarea dragostei eterne și a pasiunii, sunt doar câteva dintre etichetele asociate.

Probabil că nu există un cadou floral mai sugestiv și mai încărcat de semnificații decât un buchet imens de trandafiri rosii. Dacă vrei să îți exprimi în cel mai impresionant mod dragostea, pasiunea, loialitatea și aprecierea față de persoana iubită, cu siguranță, cu un aranjament excepțional realizat din aceste flori de elită vei reuși, garantat, să îți transmiți sentimentele.

Fericirea șoptită de fiecare petală

Știai că trandafirii ajută oamenii să se simtă mai fericiți și mai relaxați? Studiile niponilor au dovedit acest lucru. Aceste splendide creații stimulează fericirea! Așadar, atunci când dorești să-i faci unei persoane dragi ziua mai frumoasă și să îi aduci zâmbetul pe chip, oferă-i un buchet de trandafiri roșii. Gestul tău îi va aduce mii de raze calde de soare ce îi vor învălui sufletul într-o îmbrățișare catifelată și înmiresmată.

Se spune despre aceste flori că sunt cele mai "înălțătoare". Prin intermediul lor, îi poți face pe cei din jur să zâmbească mai mult, să fie mai relaxați și mai fericiți. Acestea pot genera instantaneu emoții din cele mai plăcute, precum dragostea și bucuria de a trăi, având un impact uimitor asupra stării de spirit și a calității vieții.

Hormonii fericirii și ai relaționării, precum dopamina, oxitocina și serotonina sunt perfect stimulați de "florile Paradisului". Acest aspect se explică și prin faptul că fascinantul creier uman asociază automat cromatica vibrantă, textura mătăsoasă și parfumul florilor cu experiențele pozitive și îmbucurătoare, ori de câte ori o persoană privește sau primește aceste splendori. În esență, este aproape imposibil să te simți deprimat în timp ce admiri spectacolul unor buchete de trandafiri roșii!

Starea de bine, la un pas distanță de un buchet de roze

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii cultivă flori de mai bine de 5000 de ani? Ei bine, cercetătorii au venit deja cu răspunsuri bazate pe numeroase studii relevante. Impactul estetic, beneficiile medicinale și efectul chimic pe care îl au asupra stării de bine sunt trei motive principale pentru care tradiția de cultivare a florilor se transmite din generație în generație din cele mai vechi timpuri. Înconjoară-te de flori și vei vedea chiar tu calitățile magice pe care le au!  

Orice buchet cu 3 până la 101 fire reprezintă de fiecare dată o alegere cu care nu ai cum să dai greș. Cortizolul, hormonul stresului, nu mai are nicio șansă în fața acestor flori, iar emoțiile negative, precum anxietatea sau teama, sunt rapid spulberate de vibrația înaltă a "cavalerilor" florali înmiresmați.

Categoric, viața devine mai frumoasă atunci când oferi sau primești un buchet mare de trandafiri roșii!

(P)

 

 

 

 

 

 

Citit 431 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 09:20