Finalul unui curs de programare e abia începutul. Iată ce trebuie să faci pentru a deveni programator

Finalul unui curs de programare e abia începutul. Iată ce trebuie să faci pentru a deveni programator
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Setarea obiectivelor realiste este necesară pentru a nu fi dezamăgit de rezultate și pentru a nu te speria de un eventual eșec. În consecință, trebuie să fii conștient de faptul că finalul unui curs de programare nu înseamnă neapărat și atingerea succesului, ci reprezintă abia începutul unei cariere ca programator.

Petru Trîmbițaș a înțeles această diferență în urma experienței dobândite în cadrul companiilor Facebook și Google, din Statele Unite ale Americii. Ca urmare a acestei conștientizări, tânărul clujean a pus bazele unui mentorat, diferit de orice alt curs de programare existent pe piața din România.

Una dintre diferențele majore dintre un curs de programare WellCode și unul clasic îl reprezintă continuitatea: susținerea mentorilor nu se încheie odată cu parcurgerea integrală a problemelor de pe platformă. După finalizarea tuturor problemelor de pe platformă, aceștia îți rămân alături și te ajută să scrii propria aplicație și să realizezi propriul portofoliu de proiecte.

Chiar și așa, drumul de la a învăța până la o carieră în domeniul IT nu e complet! Din acest motiv, mentorii continuă să-ți rămână aproape și în etapa de interviu. Astfel că, după ce realizezi portofoliul de proiecte, mentorii te vor ajuta să îți rafinezi abilitățile soft skills și tehnice, care să te ajute să treci cu brio de interviu și să strigi cu bucurie: ”Am obținut primul meu job ca programator!

Un alt minus remarcat de Petru Trîmbițaș în cadrul unui curs de programare clasic este lipsa susținerii emoționale. Pe durata colaborării cu cele două mari companii americane, acesta a conștientizat, de asemenea, modul în care viața personală își pune amprenta asupra succesului profesional. Ca urmare a acestei conștientizări, tânărul a decis să ofere tuturor doritorilor un program complet, așa că a integrat în cadrul mentoratului WellCode un modul de dezvoltare personală.

Acest modul este coordonat de coachi cu experiență vastă în domeniul dezvoltării personale și are ca obiectiv setarea unui mindset orientat spre reușită.  Coachii te vor ajuta să îți eliberezi mintea de ”viruși” și să te ”programezi” pentru succes. Aceștia te vor învăța să îți descoperi și dezvolți strategii și tehnici de gestionare a gândurilor și a emoțiilor negative. Totodată, te vor ajuta să îți conștientizezi teama de eșec și te vor învăța să depășești momentele de descurajare, dezvoltând abilități de automotivare.

Tot în cadrul modulului de dezvoltare personală, vei avea oportunitatea de a înțelege cât de importante sunt odihna și un stil de viață sănătos, dar și impactul pe care acestea le au asupra dezvoltării gândirii logice și asupra capacității tale de concentrare. Coachii te vor ajuta să îți dezvolți o igienă a somnului sănătoasă, care presupune atât un somn de 8 ore pe noapte, cât și o dietă alimentară echilibrată și o viață activă.

În concluzie, iată ce trebuie să faci pentru a deveni un programator de succes:

  • să îți pui bazele în programare cu ajutorul mentoratului;
  • să îți dezvolți propria aplicație și să-ți faci un portofoliu de proiecte, pe care să le prezinți potențialilor angajatori;
  • să îți descoperi echilibrul interior și să-ți organizezi programul astfel încât să ai mereu mintea odihnită pentru a scrie cod curat și corect.

Parcurgerea unui curs de programare nu reprezintă finalul unui drum, ci abia începutul unei cariere în domeniul IT. Programează o ședință de consultanță cu mentorii și asigură-te că nu vei parcurge restul călătoriei singur și dezorientat, ci ghidat de cei mai buni specialiști.

 

(P)

Citit 431 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00