Cum ne PROTEJĂM MAŞINA de sărbători

Cum ne PROTEJĂM MAŞINA de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nimeni nu vrea să-şi petreacă sărbătorile la Poliţie, iar un eventual necaz provocat de furtul maşinii sau spargerea acesteia este un motiv suficient pentru a ajunge în această situaţie.  Astfel, în goana după cumpărături, la supermarketuri, în vizite, în deplasare sau pur şi simplu în parcarea de acasă este bine să ţinem cont de câteva reguli folositoare pentru liniştea noastră şi siguranţa maşinii.

Iată ce ne sfătuiesc specialiştii în furturi auto pentru a ţine hoţii la distanţă:

- Să verificăm dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsim autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.

- Să nu păstrăm la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete,  acte de identitate, documente, cărţi de credit sau alte instrumente de plată, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

- În cazul în care cumpărăm component auto, să mergem la unităţile autorizate; chilipirurile din piaţă sau din talcioc nu oferă garanţia calităţii produselor şi încurajează hoţii şi spărgătorii.

- La benzinărie, să nu scăpăm din ochi maşina cât timp achităm comanda, mai ales dacă lăsăm portierele neasigurate şi geamurile deschise.

- În cazul în care constatăm că totuşi maşina ne-a fost spartă, nu trebuie să umblăm în interiorul maşinii şi să sunăm imediat la 112.

- În cazul în care maşina a dispărut cu totul, iar pe locul unde s-a aflat sunt urme lăsate de infractori  (geam spart, urme de paşi, ornamente sau accesorii auto rupte sau ustensile care par să fi fost folosite la spargerea automobilului etc.), trebuie să le protejăm până la sosirea echipajului de poliţie.

Citit 3336 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.