ERA COZILOR trebuie să apună! IATĂ cât de simplu este să vă PLĂTIȚI ON-LINE taxele locale
Foto: Foto ”Viața liberă”, Corina Dobre

ERA COZILOR trebuie să apună! IATĂ cât de simplu este să vă PLĂTIȚI ON-LINE taxele locale
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Peste 6.600 de gălăţeni şi-au achitat taxele şi impozitele locale pe internet


Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele Primăriei şi a nu mai pierde ore în şir la cozile ce se formează la Direcţia de Fiscalitate, gălăţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale pe internet, indiferent că se află la birou, acasă sau chiar în vacanţă.

Platforma ghiseul.ro, extrem de atractivă în rândul tinerilor, deschişi la nou şi care se află permanent în căutarea celor mai bune soluţii pentru a-şi simplifica existenţa, poate fi folosită de către orice utilizator de internet. Cu atât mai mult cu cât, de pe 25 martie, platforma a fost îmbunătăţită cu o nouă funcţie. Este vorba despre posibilitatea înregistrării on-line, direct de pe site, fără a mai fi nevoie ca utilizatorul să obţină, înainte de toate, de la Primărie, ID şi parolă. Noua secţiune se află chiar în pagina de prezentare a platformei ghiseul.ro şi este intitulată "Vreau cont".

Cum Primăria Galaţi este înrolată în acest sistem, ba chiar, în ceea ce priveşte utilizatorii deţine un loc fruntaş, în condiţiile în care este depăşită la acest capitol doar de câteva sectoare din Bucureşti şi de Târgu Mureş, orice gălăţean (persoană fizică) poate să-şi achite on-line taxele şi impozitele locale. Platforma este extrem de simplă şi accesibilă tuturor, iar site-ul vă oferă răspuns la toate întrebările. Nu ar strica totuşi ca, înainte să vă faceţi cont şi să vedeţi ce obligaţii de plată aveţi, să treceţi prin toate cele cinci rubrici ale site-ului - Acasă, Instituţii înrolate (aici veţi descoperi ce primării s-au înscris în ghiseul.ro), Legislaţie, Întrebări frecvente şi Contact.

Trebuie precizat însă că, la acest moment, datele de acces în ghiseul.ro pot fi obţinute numai de cei ce deţin carduri înrolate în sistemul 3D Secure la una dintre următoarele bănci: Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, BRD - Groupe Société Générale, AlphaBank, Patria Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, Banca Română de Credite şi Investiţii, Idea Bank, OTP Bank, Veneto Bank, Cetelem IFN şi Piraeus Bank. Totuşi, utilizatorii mai sunt informaţi: "Dacă banca emitentă a cardului dumneavoastră nu este înrolată în sistemul 3D Secure, singurele carduri acceptate sunt cele care au codul CVV2/CVC2 valid (VISA sau MasterCard)".

Potrivit hotnews.ro, din 3.187 de primării din România, doar 209 instituţii ale administraţiilor locale erau înscrise, la finele lunii martie, în ghiseul.ro. În total, primăriile înscrise sau în curs de înscriere în sistem acoperă aproximativ şase milioane de contribuabili. Din acestea, doar 83 (printre care se numără şi municipiul Galaţi) permit o formă de plată rapidă, simplă, printr-o autentificare iniţială cu CNP-ul şi cardul bancar. Restul instituţiilor înscrise în sistem, până la 209, ori nu au urcat toate informaţiile necesare în ghiseul.ro, ori oferă posibilitatea plăţilor fără autentificare - o procedură complicată, practic nefuncţională, în care cetăţeanul care doreşte să plăteasca on-line trebuie să ştie exact ce taxe şi ce sume are de achitat, să aibă informaţii cu privire la documente, procese verbale etc.

Reamintim că Guvernul a hotărât, pe 23 martie, să prelungească cu trei luni, respectiv până pe 30 iunie 2016, termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitul/taxa pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia astfel de bonificaţia stabilită de către consiliile locale pentru plata integrală a acestor obligaţii. Măsura a fost inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă, prin care au fost aduse modificări Codului fiscal.

CLICK AICI pentru a afla mai multe DETALII

Citit 6594 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2016 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.