Pregătiri pentru masa de PAȘTI: Alternative la DROBUL DE MIEL
Foto: Sursa foto: retetaperfecta.ro

Pregătiri pentru masa de PAȘTI: Alternative la DROBUL DE MIEL
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cum mai este puţin până ne vom aşeza la sfânta masă pascală, dacă nu aţi pregătit încă drobul de miel, vă prezentăm câteva alternative la acest fel de mâncare.

Drob de morcovi

Iată o reţetă de drob vegetarian, pe care am descoperit-o pe siteul retetaperfecta.ro. Potrivit în orice ocazie, este absolut delicios şi dacă nu l-ai încercat până acum, trebuie s-o faci!

Cum se prepară?

Speli orezul, cureţi usturoiul, ardeiul, iar pe acestea din urmă le tai mărunt. Amesteci uleiul cu apa şi imediat pui pe rând restul ingredientelor. Torni compoziţia într-o cratiţă şi o dai la cuptor pentru 45 de minute. După 3 sferturi de oră iei capacul şi-l mai laşi 10 minute să se coacă şi să se rumenească.

Drob de ciuperci cu ouă de prepeliţă

Ingrediente

- 700 g ciuperci champignon

- 1 ceapă galbenă medie

- 3-4 cepe verzi

- 3 buc. usturoi verde

- 1/2 ardei gras roşu

- 3 linguri ulei pentru călit

- 1 legătură pătrunjel

- 1 legătură mărar

- 4 ouă

- 10 ouă de prepeliţă fierte de consistenţă tare

- 1 lingură pesmet

- 220 gr caşcaval ras

- sare

- piper

Mod de preparare

Potrivit reţetei prezentate pe siteul divainbucatarie.ro, spălăm bine ciupercile sub jet de apă rece, apoi le tocăm cuburi mici. Le călim în 2 linguri ulei, apoi le luăm de pe foc, presărăm sare şi piper şi le punem la scurs într-o sită.

Tocăm mărunt ceapa galbenă, cea verde şi usturoiul verde. Adăugăm în tigaia în care am călit ciupercile 1 lingură ulei şi călim ceapa şi usturoiul în jur de 3 minute, apoi adăugăm ardeiul gras roşu tocat cuburi mici şi continuăm să călim încă 1 minut.

Într-un bol amestecăm ciupercile cu ceapă călită, verdeaţă tocată fin şi 100 g caşcaval ras.

Batem ouăle de găină cu 100 g caşcaval, sare şi piper, apoi îl adăugăm compoziţiei de ciuperci şi amestecăm până omogenizăm compoziţia.

Punem jumătate din această compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (putem tapeta şi cu ulei şi făină, plus pesmet), apoi aranjăm în tavă ouăle de prepeliţă.

Acoperim ouăle cu restul compoziţiei şi coacem drobul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 minute, astfel încât să fie închegat. Când este gata presărăm restul de caşcaval ras pentru un aspect mai plăcut. Acesta se va topi de la căldură. După ce s-a răcit, îl putem felia şi servim. Este la fel de gustos şi după o noapte la frigider.

Drob de pui cu ciuperci

Drobul de pui cu ciuperci este o altă alternativă foarte bună pentru cei care nu se împacă cu carnea de miel.

Ingrediente

- 450 g piept de pui

- 500 g ficat pui

- 100 g pipote pui

- 200 g ciuperci

- 4 fire de ceapă verde

- 2 fire de usturoi verde

- 1 legătură mărar

- 4 ouă crude

- 3 ouă fierte

- sare

- piper

Mod de preparare

Fierbem pieptul de pui şi pipotele separat de ficatul de pui, luând spuma de câte ori este nevoie. După ce s-au fiert le lăsăm să se răcească, apoi le dăm prin maşina de tocat.

Călim ciupercile tăiate cuburi cu ceapă şi usturoiul tocate mărunt.

Amestecăm carnea tocată cu ciupercile călite, 4 ouă crude şi mărarul tocat fin. Asezonăm cu sare şi piper, în funcţie de gusturi.

Punem aproape jumătate din compoziţie într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, aranjăm ouăle fierte curăţate de coajă, apoi acoperim cu restul de carne.

Coacem drobul de pui la 180°C timp de 45 minute. În primele 25 minute, îl acoperim cu o folie de staniol, să nu îl lăsăm să se închidă prea tare la culoare.

Drob mozaic de ied

Ingrediente

- 900 g măruntaie de ied (ficat, inimă, rinichi, plămâni), plus 100 g carne de ied fiartă

- 3-4 cepe verzi

- 1 fir de usturoi verde

- 1 legătură de pătrunjel verde

- 1/2 legătură mărar

- 4 ouă găină

- 12 ouă de prepeliţă

- 2 felii franzelă înmuiate în lapte

- 1 buc. prapur ied

- sare

- piper

- 5 linguri ulei

Mod de preparare

Tot potrivit divainbucatarie.ro, fierbem măruntaiele în apă şi luăm spuma (cam după 15 minute),  aruncăm prima apă în care au fiert, continuăm să fierbem în apă cu sare 20-30 minute, apoi le scoatem şi le lăsăm să se răcească. 

O parte din acestea le tăiem cubuleţe (cam jumătate din cantitate) şi restul va fi dat prin maşina de tocat cu pâinea puţin înmuiată în lapte, apoi le punem într-un vas împreună cu verdeţurile tocate şi ouăle de prepeliţă fierte de consistentă tare şi tocate cuburi.

Adăugăm ouăle, asezonăm cu sare şi piper şi amestecăm până se omogenizează compoziţia.

În prapurul curăţat şi spălat aranjăm compoziţia. Punem drobul în tava în care am turnat ulei.

Coacem drobul 30-35 minute (sau până se rumeneşte uşor) în cuptorul preîncălzit la 200°C. Îl scoatem şi îl lăsăm să se răcească. Dacă stă peste noapte la rece, a două zi se va tăia frumos. MAI MULTE AFLAȚI DÂND CLICK AICI

Vă dorim o masă pascală îmbelşugată şi Paşte fericit!

Citit 2720 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2016 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.