HACKERII stau la pândă de BLACK FRIDAY! Cum evitaţi să fiţi înşelaţi când faceţi cumpărături on-line

HACKERII stau la pândă de BLACK FRIDAY! Cum evitaţi să fiţi înşelaţi când faceţi cumpărături on-line
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Amatorii de cumpărături on-line sunt în largul lor în această perioadă, în care comercianţii vin cu tot felul de reduceri la cele mai diferite produse. Shoppingul din faţa calculatorului are nenumărate avantaje, dar cei care recurg la acest mod de a achiziţiona bunuri trebuie să ştie că nu sunt feriţi de pericole, riscurile vizând şi alte aspecte decât calitatea obiectelor cumpărate sau seriozitatea privind livrarea la domiciliu. Este vorba de siguranţa site-urilor pe care le accesează cei care vor să cumpere on-line şi mai ales de a datelor pe care le postează pentru a completa formulare sau a face plăţi.

Din acest motiv, poliţiştii atrag atenţia asupra unor aspecte care nu trebuie evitate de utilizatori. În primul rând, site-ul trebuie să fie de încredere, oferind date de identificare complete, în care să fie specificate adresa de contact şi codul de înregistrare fiscală. Nu trebuie omise nici opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie. Cel mai simple modalităţi prin care hackerii pot frauda cumpărăturile unt furturile de date personale prin mijloace care sunt în aparenţă inofensive.

"Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing. De asemenea, ar trebui să verificaţi de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare", opinează specialiştii în criminalitate informatică.

Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, clientul având astfel certitudinea astfel că plăteşte pentru ce a comandat.

Citit 3650 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.