Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
2 comentarii

În prezent, a fi asigurat medical înseamnă a fi lipsit de griji. Lucrurile neprevăzute se pot întâmpla oricând. Astfel, pentru a nu fi pus în situaţia de a plăti consultarea sau spitalizarea, este mai rentabil să-ţi faci o asigurare de sănătate.

Doar cu permisul de şedere şi carnetul de student poţi fi asigurat medical


Dacă studenţii străini care au trecut de vârsta de 26 de ani, angajaţi sau nu, sunt obligaţi să plătească lunar o asigurare de sănătate la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi, ceilalţi îl pot obţine gratuit. Mihaela Docan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Galaţi afirmă că “orice student străin poate să se prezinte la Casa Judeţeană de Asigurări doar cu permisul de şedere şi carnetul de student”. Împreună cu aceste acte, studenţii trebuie să se prezinte la sediul de pe strada Mihai Bravu 28, care se află exact în spatele Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Apostol Andrei” şi, în maxim 30 de zile, pot obţine acest document.

Disponibilitatea gratuită a unui medic de familie


După obţinerea asigurării studentul poate merge cu acest act şi cu o copie a permisului de şedere la orice medic de familie. Partea bună a lucrurilor este că obţinerea acestor beneficii este fără plată. Studenţii nu trebuie să uite că, în fiecare an de studii, asigurarea trebuie prelungită.

Orice urgenţă este asigurată


Studenţii trebuie să mai ştie că, indiferent, dacă sunt sau nu în posesia unei asigurări medicale, într-un caz de urgenţă, medicul este obligat să acorde ajutor pacientului. În susţinerea acestei idei vine preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, Dumitru Mărăşescu: „Nu mă interesează etnia sau religia, în caz de urgenţă, eu ajut orice om”.

Mariana Robea, directoarea Fundaţiei Familia, susţine că anual aproximativ 100 studenţi din Republica Moldova obţin asigurări medicale. Aceasta, în mod voluntar, îi îndrumă şi îi încurajează pe tinerii basarabeni să se înscrie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Citit 5039 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 14:18

2 comentarii

 • postat de Iancu Jianul Vineri, 11 Noiembrie 2016 18:38 82.76.8.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sigur! Iar romanii cand ajung in tari UE nu tari straine (cum este Republica Moldova ce se vorb. limba Moldoveneasca!???) sa nu care cumva
  sa le consumi lori resursele de peasant! Nuuu! Noi avem obligatii iar drepturi sa tacem din gura!

  Tu daca mai enervezi poporul, eu iti curbez lumina cu-I te-o facut! - Divertis
  Oare cand devine vorba asta adevarata? Colectiv 2 cred... POATE In tara orbilor trebuie sa moara multi, sa priceapa capul cand bati shaua!

  Raportează
 • postat de Doru Joi, 13 Octombrie 2016 16:46 89.137.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  De ce gratis?.eu in tara mea platesc asigurarile.ei de ce nu?nu cumva e descriminare?dar ce sa ma mai gandesc cand avem un guvern strain la fel si presedintele diasporei

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.