Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitor al persoanelor cu invaliditate de gradul I a crescut de la 698 de lei la 734 de lei. Acest lucru se datorează faptului că a crescut punctul de pensie, valoarea indemnizaţiei pentru însoţitorul unei persoane cu handicap de gradul I fiind de 80 la sută din punctul de pensie. În judeţul Galaţi, sunt peste 760 de persoane primesc un astfel de ajutor financiar.

De asemenea, statul mai acordă indemnizaţii şi pentru invalizii de război: 259 de lei pentru cei încadraţi în gradul  I de invaliditate, 231 pentru cei încadraţi în gradul II şi 196 de lei pentru cei cu gradul  III. În judeţul Galaţi, există doar două cazuri, încadrate în gradul II de invaliditate.

Mai multe cazuri sunt la veteranii de război - 395, dar şi văduve de veterani de război - 2.195, aceştia primind o indemnizaţie de 161 de lei. Aceeaşi sumă o primesc şi cele patru văduve de război care nu s-au mai recăsătorit.

Citit 6594 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 19:14

1 comentariu

  • postat de ELLA Luni, 30 Ianuarie 2017 14:22 89.137.136.*** Link la comentariu
    0
    3

    Sint persoane care primesc indemnizatie de ajutor pentru persoane cu cu boli psihiatice.Aceste persoane sint controlate de cineva daca isi indeplinesc aceasta indatorire fata de cel bolnav?Cunosc un caz in care fica ridica o asemenea indemnizatie,sta cu parintii inn acceeasi casa,dar nu are grija deloc de ei.Ea nu munceste,nu le face mincare,iar apartamentul arata mai rau ca o cocina.Nu mai punem ca in acea casa mai locuieste si un minor.Acest apartament e o adevarata bomba de microbi,toata casa e plina de mucegai,curge apa pe pereti,instalatiile sanitare sint de neutilizat.Vecinii de sub ea sint inebuniti.Au fost inundati de nenumarate ori,instalatia electrica din cauza umezelei a fost afectata si la vecini,pur si simplu nu mai stim unde sa ne adresam.Stiiam ca erau niste foruri din partea primariei care urmareau aceste persoane care primesc aceste indemnizatii.In aceasta casa se iau niste bani nemunciti//cam32 de milioane vechi si niste batrini sint pur si simplu omoriti cu zile.La timpul acesta sa stai fara caldura,fara apa calda,fara mincare, te lasa fara cuvinte.Dar culmea ca statul plateste niste bani,destul de multi pentru ce?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.