Incursiune în ţara unde totul e posibil

Incursiune în ţara unde totul e posibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectatorii care s-au aflat sâmbătă şi duminică  în sala Teatrului Muzical „N. Leonard” la ultima premieră - „Bal la Savoy”, au plecat, probabil acasă mai veseli, cu inima uşoară şi plini de speranţă.  A fost o reprezentaţie care, pentru aproape trei ore, i-a făcut să-şi uite grijile cotidiene şi le-a dăruit iluzia strălucirii şi a fastului din lumea bună a anilor ’30, iluzia iubirilor care se dezleagă şi se leagă la fel de uşor,  greşelile fiind trecute lesne cu vederea.  Toate acestea se întâmplă într-o ţară unde totul este posibil, ţara exuberantă a muzicii şi a dansului.

Opereta „Bal la Savoy” de Paul  Abraham nu a mai fost pusă în scenă la Galaţi de aproape 27 de ani. Apropierea operei de genul musical, răsturnările de situaţie şi umorul sunt atuurile acestei producţii, care se păstrează proaspătă, cucerind inimile spectatorilor prin  muzica frumoasă, ritmurile vii şi antrenante.

Publicul gălăţean a gustat din plin această nouă producţie a Teatrului Muzical, în regia artistică a Anei Condrea.  Au fost răsplătite cu aplauze atât ariile celor două personaje principale – Aristide şi Medeleine, dar şi partiturile prietenului  care încurcă şi descurcă iţele - Mustafa, ale  dansatoarei argentiniene  Tangolita, ale compozitoarei  de jazz  Daisy sau ale directorului casei de modă Albert. Au stârnit hohote de râs şi isteţul chelner de la Savoy care are întotdeauna la îndemână rezolvarea situaţiilor dificile – Pomerol, dar şi infantilul Celestin, care pică din întâmplare în jocurile dragostei.

Atmosfera de strălucire şi exuberanţă este susţinută de corpul de balet, format numai din tineri dansatori, care bucură prin expresivitatea mişcărilor, dar şi prin diversitatea şi eleganţa costumelor realizate de artistul plastic Gheorghe Andreescu.

Montarea de la Galaţi beneficiază de o dublă distribuţie, ca urmare iubitorii de operetă se pot duce să o revadă. E ca şi cum ar vedea un alt spectacol.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.