Drum Up, un altfel de show

Drum Up, un altfel de show
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Săptămâna trecută, după încordata dezbatere politică televizată de vineri seara, gălăţenii au avut o alternativă pe cinste de a se destinde la maxim *

Trei tineri actori, invitaţi la restaurantul Serapis, au făcut un show de zile mari, în care, nu de puţine ori, protagoniştii şi spectatorii s-au confundat. Dacă dansul, muzica, teatrul ne sunt atât de familiare încât putem lăsa să ne scape un eveniment programat într-un club gălăţean, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre reprezentaţia „Drum Up”.

Pantomimă, mişcare, improvizaţie, step, cover-uri ironizate şi multă percuţie. Aşa arată spectacolele de tip happening ale trupei „Drum Up”, formată din Orlando Petriceanu, Mihai Axinte şi Adrian Nour.

Instrumente originale

Ieşiţi, cu chiu, cu vai, din înnebunitorul trafic bucureştean, protagoniştii descind în restaurantul gălăţean. Aşa îşi încep „joaca” cei trei tineri.

Urmează sarabanda de ritmuri ţinute de un set de baterie, de tobe africane şi orientale, tamburine, chitară, tulnic australian (dijeridoo) şi alte instrumente neconvenţionale, de la păpuşi la palmele spectatorilor.

Căci oamenii din sală nu rămân „privitori ca la teatru”, ci sunt chemaţi să ţină, la rândul lor, ritmul pe tobe. Spectacolul-unicat e garantat, dat fiindcă nu pot fi prevăzute toate reacţiile publicului.

Vineri seara, de exemplu, în show a fost inserată o „convorbire” cu Bodo, de la Proconsul, care îşi anunţa sosirea în Galaţi în luna decembrie. În plus, unul dintre patronii restaurantului, clăpar la fosta trupă „Avantgarde”, a avut şi el un număr în show.

Când se încheie reprezentaţia, ai energie cât să îţi ajungă pentru o săptămână întreagă.

Un spectacol-concept

„Nu e spectacol de teatru, dar are teatru, nu e unul de dans, dar conţine mişcare, nu e un concert, dar nu lipseşte muzica, nu e improvizaţie, dar are happening”, explică Adrian Nour, singurul gălăţean din trupă.

„Folosim un limbaj universal. Publicul ia contact cu ceea ce înseamnă ritmul. Totul poate fi numit teambuilding ad-hoc”, adaugă Orlando Petriceanu.

Cei trei spun că „Drum Up”, show prezentat în câteva cluburi bucureştene şi din ţară, dar şi ca eveniment conex în cadrul unor manifestări de anvergură (Bestfest, Festivalul de Jazz Gărâna, Peninsula, Transilvania Calling), este un concept nou pentru România.

„Toţi suntem absolvenţi de teatru. În plus, avem în comun pasiunea pentru muzică, pentru ritm. Am lucrat împreună la acest show, care a avut premiera în urmă cu un an”, povestesc tinerii.

Dacă Orlando Petriceanu (29 de ani) performează într-o formaţie de muzică medievală şi tradiţională, Mihai Axinte (27 de ani) într-una de blues-rock, Adrian Nour (28 de ani) a avut în trecut mai multe proiecte muzicale.

Tineri fără prejudecăţi

Gălăţeanul Adrian Nor face parte dintre absolvenţii primei promoţii ai Actoriei de la Universitatea „Dunărea de Jos”. Momentan colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti. În muzicalul deosebit de apreciat „Romeo şi Julieta”, montat la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, are rolul lui Benolio (prieten al lui Romeo).

Membru al Companiei „Dan Puric - Passe-Partout”, joacă, atât în ţară, cât şi în străinătate, în grandiosul spectacol „Don Quijote”, dar şi în cea mai nouă premieră a grupului, spectacolul „Noi”, o commedia dell’arte a zilelor noastre.

În cadrul aceleaşi companii, gălăţeanul lucrează la o creaţie proprie, „Necuvintele”, fiind regizor, scenarist şi unul dintre cei patru actori. Adrian Nour a debutat şi în cinematografie, semnând regia, scenariul şi jucând într-un scurtmetraj realizat de un coleg pentru examenul de licenţă. Între timp, performează în „Drum Up”.

„Sunt unii tineri care refuză din start să facă spectacole underground. Noi nu avem prejudecăţi şi am găsit o metodă de a face altceva decât colegii noştri”, spun băieţii.

Şi, din fericire, cluburile din Galaţi le oferă alternativa de manifestare. Până la sfârşitul anului „Drump Up” vor mai onora invitaţia unui club din oraş şi speră să aibă ocazia să îi binedispună şi pe alţi gălăţeni.

Explicaţie foto 1 - De la stânga la dreapta, Mihai Axinte (alias Mishu), Adrian Nour, Orlando Petriceanu

Citit 955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.