Preoţii au primit binecuvântare arhierească

Preoţii au primit binecuvântare arhierească
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marţi seară, la ceas de lină Lumină, preoţii din cele două judeţe ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos au pornit în pelerinaj cu Icoana Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Primul popas a fost în Catedrala Arhiepiscopală a Galaţilor, unde au primit binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian - Arhiepiscop al Dunării de Jos. 

„Acest moment premerge  celui de vestire a Naşterii Pruncului Iisus, veste ce va fi dusă în toate casele de creştini din aşezările gălăţene şi brăilene, până în seara de Ajunul Naşterii Domnului”, ne-a spus părintele Gelu Aron, secretar eparhial.

Aseară, întâlnirea din Catedrală a continuat cu o procesiune, când preoţii au purtat pe braţe, în pelerinaj, Sfânta Icoană a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Au înfruntat iarna, prin omăt, între Catedrală şi Seminar, un alai de câteva sute de persoane, din care nu lipseau preoţii, însoţiţi de doamnele preotese, dar şi de mai mulţi copii implicaţi  în cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”.

Procesiunea s-a bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu prin mână arhierească, dar şi de neaua care a înnălbit întreaga creaţie. Procesiunea s-a încheiat cu tradiţionalul concert de colinde de la Teatrul Muzical, onorat – ca şi până acum – de Arhiepiscopul locului.

Citit 502 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.