Teatru (studenţesc) pe pâine

Teatru (studenţesc) pe pâine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru trei zile, Galaţiul a fost capitala teatrului studenţesc. Pe lângă piesele jucate, despre care „Viaţa liberă” a scris, în weekendul trecut, Festivalul de teatru studenţesc a prilejuit şi desfăşurarea unor ateliere de teatru.

Unul a fost susţinut  de o celebră regizoare: prof. univ. Cătălina Buzoianu, altul de unul dintre dascălii studenţilor gălăţeni,  venit însă din Capitală, prof. univ. dr. Adriana Popovici.

Am avut parte şi de un spectacol de muzică şi dans tradiţional spaniol şi mexican, regizat de o coregrafă din Mexic. Şi de o sesiune nocturnă de video-teatru (spectacolul „Tatăl” de Strinberg, co-producţie Catedra UNESCO – Teatrul Bulandra, regia Cătălina Buzoianu).

Foarte incitantă seara petrecută cu regizorul de teatru şi film Alexa Visarion, care a adus nu numai fragmente din filmele sale, povestite şi explicate, dar a vorbit şi despre fascinantele întâmplări de culise…

Aceasta ar fi, în mare, în foarte mare, regalul de teatru „Zilele teatrului studenţesc”, ediţia a doua; trebuie să spunem, mai reuşită decât prima la nivelul producţiei de teatru.

Preşedinte de onoare al festivalului a fost rectorul Universităţii, prof. univ. dr. Viorel Mânzu. A fost prezent decanul Facultăţii de Arte, lector dr. Teodor Niţă.

Sufletul întregii organizări a fost şi în acest an prof. dr. Mihaela Dumitriu, şefa Departamentului de Teatru din cadrul Facultăţii de Arte de la Galaţi.  Din umbră, dar cu o prezenţă ce este imposibil să nu fie remarcată, Corneliu Dumitriu, directorul Catedrei UNESCO a Institutului de Teatru – Paris.

Publicul – destul de numeros şi de toate vârstele – a avut parte de spectacole cu adevărat profesioniste şi, în majoritatea cazurilor, de neuitat. Studenţi din diferiţi ani au lăsat rareori loc la stângăcii.

Au jucat în draci trupele: UNATC Bucureşti, Universitatea „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Arte de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos”, Catedra UNESCO din cadrul Institutului Internaţional de Teatru.

Şi, pentru că mai lipsea ceva pentru ca aceste lucruri să fie posibile, trebuie să menţionăm aici şi sponsorii:  Galtour Dunărea, Nasdis, SDG, SMART por.

Explicaţii foto

1 - Regizoarea Cătălina Buzoianu s-a întâlnit cu studenţii la această ediţie

2 - Regizorul Alexa Visarion i-a vrăjit pe studenţi

Citit 552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.