Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Volumul „Suntem îndeajuns de inteligenţi pentru a înţelege inteligenţa animalelor?” de Frans de Waal, va fi lansat la Galaţi, la Librăria Humanitas, vineri, 23 august 2019, de la ora 18,00. Vor vorbi Doru Căstăian, Mădălin Şerban, Cornel Gingărașu.

„Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?” ne poartă într-o călătorie fascinantă prin lumea surprinzătoare a animalelor, care nu sunt nişte simple maşinării ce răspund la stimuli şi reacţionează mânate numai de instinct. Autorul ne arată felul în care cercetările din ultimele decenii au descoperit că primatele își pot face planuri pentru viitor şi pot folosi unelte, că delfinii sunt capabili de empatie şi se pot striga pe nume, că unele păsări au o memorie vizuală uimitoare și chiar se pot recunoaște în oglindă, sau că elefanții îşi pot da seama ce sex au oamenii cu care interacționează. Cartea lui Frans de Waal ne va face astfel să reexaminăm tot ceea ce credeam că ştim atât despre inteligenţa animalelor, cât şi despre a oamenilor.

Citit 676 ori Ultima modificare Miercuri, 21 August 2019 23:37

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro