Punerea în Mormânt a Mântuitorului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Vinerea Mare, dreptmăritorii creştinii merg în biserici, pe calea Domnului şi Îl însoţesc pe Cel ce este fără de moarte, pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Astăzi, după răstignirea lui pe Cruce, care a devenit Altar şi biruinţă asupra morţii, participăm la Prohodul Domnului. După pătimire şi răstignire, Iosif din Arimateea merge la Pilat, guvernatorul roman în Palestina,  şi cere trupul Mântuitorului.

Vine şi Nicodim, „cel care venise la El mai înainte, noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe. Au luat trupul lui Iisus şi l-au înfăşurat în giulgiu cu miresme... şi L-au pus pe Iisus, pentru că mormântul era aproape...”. (Ioan 19,38-42).

La Prohodul Domnului, vom parcurge treaptă cu treaptă aceste momente alături de Hristos, ocolind Biserica umăr la umăr, suflet lângă suflet, spre Învierea lui Hristos în sufletele noastre.

Astăzi, Îl preamărim pe Cel care a zdrobit porţile iadului, pe Iisus Hristos care pe morţi îi înviază şi din stricăciunea păcatului ne ridică... Noi astăzi „Te preaslăvim, Iisuse Doamne, Şi-ngroparea Îţi cinstim şi patimile, Că din stricăciune Tu ne-ai izbăvit…”.

Explicaţie foto: Icoana din imagine aparţine Andreei Burloiu, fostă elevă a Liceului de Artă „D. Cuclin”, acum studentă în anul III la Academia de arte Bucureşti.

Citit 517 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.