Salonul anual al artiştilor plastici gălăţeni, la a patra ediţie

Salonul anual al artiştilor plastici gălăţeni, la a patra ediţie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ediţia a IV-a a Salonului anual al artiştilor plastici gălăţeni va avea vernisajul miercuri 14 aprilie, începând cu ora 13,00, la sediul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, din strada Tecuci nr. 3, bl.V3B.

De la organizatorul evenimentului, artistul plastic şi muzeograful Eduard Costandache aflăm că expoziţia va cuprinde 46 de lucrări care aparţin doar membrilor filialei Gălăţene a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR). "Este vorba de lucrări de grafică, sculptură, pictură şi artă decorativă prezentată la cele patru saloane de sezon din anul 2020. Pentru fiecare artist am ales cea mai reprezentativă lucrare", explică Eduard Costandache.

Dacă ediţia de anul trecut a fost organizată în memoria lui Ioan Simion Mărculescu, cea din 2021 îl va omagia pe pictorul Eugen Holban, decedat anul trecut. "Deşi anul trecut ne-am despărţit de trei colegi din uniune, Eugen Holban, Relu Angheluţă şi Gheorghe Mihai Coron, l-am ales pe primul ca fiind cel mai reprezentativ", spune Eduard Costandache. 

"Totodată, ne dorim ca acest salon să fie un pre-eveniment al aniversării celor 70 de ani de existenţă a filialei gălăţene a UAPR, moment ce va fi marcat, în 25 mai, prin alte două expoziţii, organizate de data aceasta la Galeria de Artă "N. Mantu", una dedicată membrilor UAPR care nu mai sunt printre noi, iar cealaltă artiştilor activi ai organizaţiei", a mai precizat organizatorul Salonului anual al artiştilor plastici gălăţeni.

Citit 2485 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.