„Tinerii - mărturisitori ai Dreptei Credinţe”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Tinerii - mărturisitori ai Dreptei Credinţe” este ultimul titlu apărut recent la Editua Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Volumul, tipărit cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, a fost editat cu ocazia cinstirii în acest an a Crezului Ortodox şi a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române.

Este deschis cu Simbolul de credinţă, dar conţine şi unele consideraţii teologice pe marginea învăţăturii de credinţă ortodoxă, selectate din operele Sfinţilor Părinţi. Cartea este „precum o prescură”, spunea recent Arhiereul locului; este mai ales o culegere de mărturii de credinţă ortodoxă, făcute de  copiii şi tinerii din şcolile şi liceele din Galaţi şi Brăila, rostite cu ocazia marilor pelerinaje din Moldova de sud, la Buciumeni.

Pelerinaj al căror iniţiator este Hristos prin Arhiereul său - Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos.  Sunt sentimente, trăiri, gânduri şi constatări ale pelerinilor care au luat parte îndeosebi la pelerinajele din anii trecuţi, organizate la Sărbătoarea Sfintei Treimi din pădurea de tei de la Buciumeni. „Până şi copacii aveau o solemnitate aparte, pe lângă marea aceea de oameni care s-au adunat din toate colţurile ţării.

Pe chipurile lor (preoţi, tineri, copii, oameni de toate vârstele) se puteau citi evlavia, pocăinţa şi bucuria de a fi prezenţi acolo, în acel coţ de rai, mai aproape de Dumnezeu. În acea Catedrală verde, cu vitralii foşnitoare, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie”, reţinem din gândurile elevei Iuliana Stângă, clasa a X-a H, de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”.

Culegerea conţine şi constatările de specialitatea ale sociologului Mirel Bănică despre rolul pelerinajului în viaţa tinerilor.

Citit 523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.