Tururi virtuale interactive în patru muzee din Galaţi

Tururi virtuale interactive în patru muzee din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa proiectului "Muzeul de pe uliță pe ecran" a lansat pe 1 decembrie, website-ul www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei.

Printre cele 28 de muzee virtuale se numără şi patru din judeţul Galaţi: Casa Memorială "Costache Negri", Casa Memorială "Hortensia Papadat Bengescu", Casa Rurală "Ion Avram Dunăreanu" şi Gospodăria Tradițională "Vatra cu Dor".

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. În plus, săptămânal, pe canalul de YouTube va fi publicat un interviu/ clip de prezentare. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume: Google Maps.

Website-ul, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o cofinanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 28 de muzee, în viitor, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. La începutul anului viitor, vor fi parcurse județele din regiunea Munteniei, printr-o altă cofinanțare a AFCN obținută, prin concurs, de echipă în sesiunea I/2022.

"Scopul final al proiectului este cel de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală", a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovare online.

Citit 1718 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.