Florian Doru Crihană - o nouă victorie la Zemun

Florian Doru Crihană - o nouă victorie la Zemun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Florian Doru Crihană a fost un obişnuit al podiumurilor la competiţia ce se desfăşoară anual la Zemun, lângă Belgrad, în Serbia, intitulată „Salonul Internaţional de Caricatură”. Anul acesta, caricaturistul gălăţean nu a mai fost invitat ca participant la competiţie, ci ca sărbătorit.

Pe 3 iunie, peste 300 de persoane au vizitat expoziţia sa, care a cuprins 60 de lucrări pe care publicul gălăţean le cunoaşte deja din seriile „Portrete”, „Musca” şi „Nuduri”.   În plus, a fost lansat şi aici albumul de artă marca Florian Doru Crihană „Idile Satirice”, scos în condiţii excelente de o editură germană specializată în artă.

„Am savurat publicul vizionând expoziţia pe trei rânduri, în stare de hipnoza, într-o linişte absolută. A fost încântător. La sosirea mea la Belgrad, organizatorii m-au primit cu felicitări, afirmând că expoziţia mea este mai valoroasă decât cea colectivă oficială. Toţi caricaturiştii au achiziţionat de la editor albumul, la plecare rămăseseră doar trei bucăţi”.

„După Luxemburg, Germania şi Belgia, Serbia îmi acordă prin acest eveniment o recunoaştere a valorii artei mele pe plan mondial. Mă întreb dacă nu am ajuns prea timpuriu la această cotă şi ce voi face în anii următori”.

„La Belgrad se sărbătoresc de obicei artişti intraţi deja în legendă sau dispăruţi. În 2008, au fost sărbătoriţi artiştii satirici europeni în viaţă, ce au depăşit 75 de ani’’, ne povesteşte caricaturistul gălăţean. 

Deşi le-a dat de înţeles organizatorilor că este pentru ultima oară când ar vrea să se prezinte la Salonul de la Zemun, Florian Doru Crihană s-a ales cu o invitaţie într-o nouă ipostază, aceea de colecţionar, la întâlnirea directorilor de muzee de caricatură ce va avea loc peste un an.

Citit 459 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.