Din 1 august, Postul Adormirii Maicii Domnului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 1 august (cade duminică în acest an) va  începe perioada de Post a marii sărbători creştine Adormirea Maicii Domnului. Cale de cinsprezece zile vom parcurge această călătorie a rugăciunii şi apropierii noastre de Maica lui Dumnezeu şi Fiul său, pentru a ne lumina mai mult calea spre împlinire sufletească, spre mântuire.

Potrivit tradiţiei, Postul Sfintei Mării Mari - cum a rămas în popor -  este prilej pentru noi toţi de a ne ruga mai mult la Dumnezeu şi de a privi mai mult în interiorul nostru; de a ne descătuşa de păcate.

Postul este rânduit înaintea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, care înainte de a pleca la Ceruri, la Fiul său, a petrecut în post şi în rugăciune.

Ca de obicei, cei care doresc să răspundă afirmativ chemării lui Dumnezeu la darurile lui, poate începe acest drum, acest pelerinaj duhovnicesc cu acest post, care nu este nici prea lung, nici foarte aspru din punct de vedere al hranei trupeşti.

E bine însă să nu ne raportăm la post ca la o dietă, fiindcă „nu numai cu pâine se va hrăni omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4,4).

În această perioadă, un adevărat creştin însoţeşte rugăciunea cu fapta de milostenie către aproapele nostru care poate fi cineva drag din familie, un bătrân, un copil necăjit sau un străin flămând şi gol.

Ca de obicei, cei care postesc au posibilitatea să se spovedească şi apoi să se mărturisească.

Citit 551 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.