O superbă comedie populară, la Dramatic

O superbă comedie populară, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" Galați prezintă vineri, 21 octombrie, de la ora 19,00, la Sala Mare, superba comedie populară "Soacra cu trei nurori", după povestea cu același titlu de Ion Creangă, în regia lui Dan Mirea şi scenografia lui Daniel Divrician. Vor urca pe scenă Carmen Albu (Aftimia), Svetlana Friptu (Maranda), Mihaela Lecca-Gorea (Anica), Aureliu Bâtcă (Constantin), Cristina Uja-Neagu (Floarea), Vlad Ajder (Culai), Valeria Taban (Agripina), Adelin Ilie (Gheorghiță) și Lică Dănilă (Popa Leapșă). Atmosfera veselă și jucăușă a spectacolului este întreținută de instrumentiștii Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose.

Povestea lui Creangă, adaptată pentru scenă și montată cu meșteșug de regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular, expune spațiul rural românesc și vulnerabilitățile sale: "castele" sătești, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească, precum și conflictul dintre vechi și nou.

"Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există. La țară încă există mentalitatea că, dacă ești bogat, trebuie să te căsătorești cu una bogată. Că, dacă părintele îți spune ce trebuie să faci, nu trebuie să ieși din cuvântul lui", declara regizorul Dan Mirea, înainte de premiera din 2019.

Citit 658 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2022 07:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.