Spectacole care nu trebuie ratate, în niciun caz, la Dramatic

Spectacole care nu trebuie ratate, în niciun caz, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă "O noapte furtunoasă" de I. L. Caragiale, spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan. „Este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor”, ne spune conf. univ. dr. Radu Horghidan, regizorul spectacolului și conducătorul de an.

Duminică, 20 noiembrie 2022, la ora 19,00, se va juca "Vrabia", un spectacol sută la sută gălăţean, cu un text şi o regie semnate de Leta Popescu, scenografia - Bogdan Spătaru, atmosfera sonoră - Oana Hodade, light design -  Tudor Nicorici și Bogdan Spătaru.     

Joacă Oana Mogoș (Ema), Petronela Buda (Ema), Elena Ghinea (Ema), Cristina Uja-Neagu (Ema), Vlad Volf (Anton), Ionuț Moldoveanu (Anton),  Vlad Ajder (Anton), Carmen Albu (Mama), Tamara Constantinescu (Mama), Svetlana Friptu (Mama), Florin Toma (Tata), Aureliu Bâtcă (Tata), Vlad Vasiliu (Tata), Oana Preda (Didi), Mihaela Lecca-Gorea (Mimi), Ciprian Brașoveanu (Nicu, vecinul polițist).

”Vrabia” este un spectacol care împrumută elemente din viața personală a regizoarei Leta Popescu și urmărește evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații, iar spectacolul reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției.

„Spectacolul lucrează cu două puncte contrare: vulnerabilitatea și forța și de aici se naște o atmosferă care poate să doară sau poate să bucure”, dezvăluie regizoarea Leta Popescu.

Citit 1079 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.