„Zilele eminesciene”, la Galaţi

„Zilele eminesciene”, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, alături Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Direcția Județeană pentru Cultură, Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Sud-Est, Societatea Scriitorilor „Costache Negri”, Cenaclul „Noduri și Semne” și Fanfara „Valurile Dunării” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” îi invită pe gălățenii mici și mari duminică, 15 ianuarie 2023, la ora 10,30, în Parcul „Mihai Eminescu”, la statuia marelui poet, pentru a-i aduce acestuia un omagiu, la 173 de ani de la naștere, dar și pentru a sărbători împreună Ziua Culturii Naționale.

„Zilele Eminesciene, la Galați”, care constau în expoziții, lansări de carte, recitaluri, lecturi publice, momente artistice, întâlniri cu scriitori au început de miercuri, 11 ianuarie şi se vor finaliza pe 20 ianuarie.

Vor fi expoziții „Versul eminescian pe portativ – Poetul național și Ziua Culturii”, „Opera eminesciană în colecțiile Bibliotecii «V.A. Urechia»”, lansări de carte, lecturi publice.

Săptămâna viitoare, pe 19 ianuarie, la ora 12,00 – la Colegiul Național „Costache Negri” a fost programată manifestarea „Urmașii lui Eminescu de la începutul secolului al XXI-lea” cu participarea scriitorilor Laurențiu-Ciprian Tudor, Alexandru Lamba și poeți ai Cenaclului „Noduri și Semne”, iar în ziua de 20 ianuarie, la ora 17,00 – la sediul Bibliotecii – se va desfășura o Ediție extraordinară a Salonului Literar „Axis Libri” în care invitat va fi scriitorul Mihail Gălățanu, care își va prezenta cele mai noi cărți.

Citit 864 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.