Expoziţie hispano-română, la Tecuci

Expoziţie hispano-română, la Tecuci
Vernisajul din Spania a avut loc în noiembrie 2022
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu" Tecuci organizează în parteneriat cu Institutul Hispano-Român vernisajul expoziției „Genii ale culturii române", duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 13,00.

Proiectul „Genii ale culturii române" a fost finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – Guvernul României, în cadrul acestuia au fost realizate 20 de panouri despre cele cinci personalități marcante ale culturii române, printre care doi tecuceni, Gheorghe Petrașcu, Mircea Eliade, dar și Nicolae Iorga, Constantin Brâncuși și Mihai Eminescu. De asemeni, au fost realizate timbre naționale și internaționale în Spania, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea pictorului tecucean Gheorghe Petrașcu. 

Primul vernisaj al expoziției a avut loc la Castellon în Spania, în luna noiembrie a anului 2022, acolo unde comunitatea românească a putut să descopere cele mai importante personalități ale culturii române, dar și istoria muzeului tecucean. 

Duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 13,00 va avea loc la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu" Tecuci, cel de-al doilea vernisaj al acestei expoziții. Vor susține alocuțiuni: profesorul Radu Vladimir – Consiliul Local Tecuci, Prof. Dr. Daniel Mazilu – Colegiul Național „Calistrat Hogaș" și Manuel Păduraru – președintele Institutului Hispano-Român. În cea de-a doua parte a evenimentului, elevii Casei de Cultură Tecuci vor susține un recital poetic.

Citit 914 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 07:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.