Radu Paraschivescu lansează noul său roman la Galaţi şi Brăila

Radu Paraschivescu lansează noul său roman la Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Scriitorul Radu Paraschivescu îşi va lansa cel mai recent roman al său, "Podul diavolului" (bestseller la Târgul de carte "Gaudeamus" 2022), la Brăila şi Galaţi. Lansările se vor desfăşura astfel: la Brăila, luni, 13 februarie, la Teatrul Maria Filotti, de la ora 18,30, iar la Galaţi, marţi, 14 februarie, la Biblioteca "V. A. Urechia" (Sala ”Mihai Eminescu”), tot de la ora 18,30. 

Radu Paraschivescu este scriitor și traducător la Editura Humanitas. De asemenea, este cola­borator permanent la posturile de radio Digi FM, Rock FM, la postul de televiziune Digi Sport și scrie pentru „New Money“. A tradus până în prezent peste 100 de cărți şi are publicate 29 de volume sub semnătură proprie, dintre care amintim: "Ghidul nesimțitului", "Maimuța carpatină", "Noi vorbim, nu gândim. Noua colecție de perle românești", "Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?). Catalog de perle", "Două mături stau de vorbă. Scene românești", "Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri", "În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi", "Acul de aur și ochii Glorianei", "Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)".

"Dragi cititori gălăţeni şi brăileni (sau, de data asta, mai degrabă brăileni şi gălăţeni), îl vom avea alături pe nimeni altul decât pe maestrul Radu Paraschivescu, mare meşter în ursit mistere franco-britanice (sau britanico-franceze, după gust) la care doreşte să ne facă părtaşi. Şi, cum englezii şi francezii se au precum gălăţenii cu brăilenii, zic că nu avem cum să lipsim de la întâlnirile cu scriitorul (pune domnia sa „Podul diavolului”, iar noi punem podul de la Galaţi, tendenţios numit de unii podul de la Brăila)", ne invită, cu umor, amfitrionul celor două întâlniri cu cititorii, profesorul de la Liceul de Arte "D. Cuclin", Doru Căstăian.

Citit 2091 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.