Galeria din casa bunicilor

Galeria din casa bunicilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei tineri din Galaţi au organizat o expoziţie inedită, cu o poveste interesantă. Totul a pornit de la Adriana Blidaru, o tânără pasionată de artă, care a transformat casa bunicilor în atelier.

I s-au alăturat repede doi foşti colegi de liceu, Alex Badea şi Silviu Andrişoi. Adriana şi Alex sunt studenţi la arte, iar Silviu este la arhitectură. Pentru că erau foşti colegi de liceu şi aveau aceeaşi pasiune, nu le-a fost greu să lucreze împreună.

La un moment dat, Adriana a vorbit cu părinţii şi i-a rugat să o ajute. Voia să organizeze expoziţia chiar în atelierul lor. „Asta era casa părăsită a bunicilor mei. A fost mai greu să îi conving pe ai mei să redecorăm casa. Dar, m-au susţinut şi m-au ajutat enorm de mult. Le mulţumesc că mi-au fost alături”, ne-a spus Adriana Blidaru, la deschiderea expoziţiei.

Şi a fost mult de muncă. Au dorit un cadru inedit şi l-au obţinut. Trei camere au fost transformate în galerii de artă contemporană. „Nu e nimic oficial. Am vrut să încercăm ceva nou. Fiecare dintre noi a încercat să contribuie cu ce a putut”, ne-au explicat tinerii.

Ideea le-a reuşit de minune. Nimic oficial, invitaţii-prieteni foarte buni cu artiştii. Muzica în surdină a completat atmosfera.

Trei camere transformate în galerie

Cele nouă lucrări ale lui Alex, un tânăr care provine dintr-o familie de artişti, emană un aer romantic: „Este vorba de o atmosferă pe care am dorit să o transmit. Potenţialul luminii de a crea o stare de spirit privitorului. La început nu am vrut să mă alătur lor, pentru că aveam impresia că  nu mă încadrez în spaţiu”, îşi aminteşte tânărul.

Într-o altă cameră, lucrările Adrianei Blidaru şi ale lui Silviu Andrişoi zâmbesc timid de pe pereţi. „Camera este împărţită în două. Lucrările mele se bazează pe arta conceptuală. Am vrut să reinventăm puţin arta şi ceea ce înseamnă ea. Am fotocopiat postere foarte mari şi le-am lipit prin oraş. Este vorba despre propagandă şi despre cum ne afectează ea. În cea de-a treia cameră este un film tot despre propagandă”, explică Adriana.

Cei trei tineri ştiu că arta a evoluat foarte mult şi îşi doresc să le arate gălăţenilor ceea ce se întâmplă peste hotare. Iubesc arta şi sunt conştienţi că nu le va fi uşor să facă o schimbare radicală şi imediată în gândirea celor din jur.  Pentru ei este prima expoziţie, dar promit să lucreze în continuare. Vor să creeze alte lucrări care să arate că arta a evoluat.

Toţi cei care doresc să vadă o idee nou, un loc inedit de expus lucrări de artă sunt aşteptaţi la expoziţia de grup de pe strada Piaţa Victoriei, la numărul 12 (în spatele fostului Tribunal de pe strada Basabariei), în locul numit „La Casa”. Adriana, Alex şi Silviu sunt acolo zilnic, de dimineaţă până seara. Lucrează pentru viitoarea lor expoziţie inedită…

Citit 2520 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.