Densitate de vedete la Festivalul de Comedie

Densitate de vedete la Festivalul de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Festivalul Naţional de Comedie, care se va desfăşura între 2-9 octombrie, este o adevărată colecţie de vedete: Florin Călinescu, Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Marcel Iureş, Marius Vizante, George Mihăiţă, Adriana Trandafir, Magda Catone.

În fiecare toamnă, gălăţenii transformă melancolia în hohote  de râs. Şi anul acesta, în luna octombrie a fost programată o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Comedie. Timp de o săptămână, între 2-9 octombrie, publicul va fi invitat să deguste pe îndelete nu mai puţin de 12 piese de teatru.

„Spre deosebire de alţi ani, când nu aveam de unde alege, în 2011 s-au produs foarte multe spectacole de comedie. Marius Zarafescu, directorul festivalului, a selecţionat iniţial mai multe spectacole, după care am fost nevoiţi să ne limităm la 12. Selecţia s-a făcut pe criteriul valoric dar am luat în calcul şi costurile, sponsorii fiind puţini şi destul de săraci”, ne-a declarat directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Vlad Vasiliu.  

De şase ori Bucureşti

Jumătate dintre spectacolele prezente în festival vor fi susţinute de actori ai teatrelor din bucureşti. Teatrul „Odeon” va veni cu o piesă foarte actuală, scrisă de Ion Sapdaru, cunoscut gălăţenilor prin spectacolele de succes montate aici, „Natură moartă cu un nepot obez”, care-l va avea în rolul principal pe popularul Pavel Bartoş, dar şi pe Dorina Lazăr şi Rodica Mandache.

„O scrisoare pierdută”, piesa cu care va participa Teatrul de Comedie, îi va aduce pe Marcel Iureş, Marius Florea Vizante, Valentin Teodosiu şi George Mihăiţă. Un alt spectacol după Caragiale, „D’ale carnavalului”, pus în scenă de o companie teatrală din Giurgiu, dar tot cu actori de la Bucureşti, ne va prilejui reîntâlnirea cu Adriana Trandafir şi Magda Catone. Tot la capitolul celebrităţi ne va răsfăţa şi Teatrul Mic, care va veni cu Florin Călinescu în rolul principal din „Sex on the Bici”.

Teatrul „Nottara” apare în program cu „Vacanţă în Guadalupa”, iar Teatrul Evreiesc de Stat, cu „Azilul amanţilor” şi Roxana Guttman în distribuţie.    

Biletele între 19 şi 31 de lei

Alături de spectacolele bucureştene, regalul de comedie va fi îmbunătăţit şi cu producţii din Bacău, Iaşi, Buzău, Tulcea sau Cahul (Republica Moldova). Galaţiul va intra în festival cu o premieră mondială, „Fiarele”, de Virgil Tănase, care semnează şi regia.

Costul unui bilet va fi între 19 şi 31 de lei. Directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” ne-a declarat că vor fi puse în vânzare şi abonamente, dar nu ne-a putut preciza deocamdată care este preţul acestora.

Citit 915 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.