„Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor”, lansare de carte la Galaţi

„Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor”, lansare de carte la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii sunt aşteptaţi astăzi, 27 aprilie, de la ora 18,00, la Librăria "Humanitas", pentru lansarea cărţii de debut a Cristinei Chira, "Raluca nu s-a culcat niciodată cu Tudor". Alături de scriitoare vor fi prezenţi Raluca Dragomir şi Tudor Şerban, iar gazda lansării va fi profesorul Doru Căstăian. Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe.

În cartea ei de debut, Cristina Chira depune mărturie că, la început, nu a fost cuvântul, ci energia, acea capacitate a oamenilor de a acționa. Ca un cântec-manifest al feminității, al cărui refren e tocmai această energie, volumul își desfășoară forța narativă de la prima până la ultima frază, survolând ingenios viețile unor personaje de o vivacitate molipsitoare.

"În volumul de față, fetele (și băieții) care pornesc la drum cu toate pânzele și speranțele sus dau greș. În mai fiecare text, scris cu o precizie a descrierii și a amănuntelor remarcabilă, există un hop, ultimul, o enigmă lunecând pieziș în calea fericirii eroilor. Ce se întâmplă acolo?, îți vine să întrebi. De ce nu pot ajunge cu niciun chip la liman? De ce? Dar Cristina Chira, cuminte, nu vrea să răspundă", spune despre carte Florin Iaru.

Cristina Chira (n. 1987, București) a urmat cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", specializându-se în patrimoniu construit. A fondat Asociația "Arché" și a coordonat proiectul "Monumente uitate", care a urmărit inventarierea și cercetarea vechilor reședințe nobiliare din mediul rural din România. În 2015, a absolvit un master de scriere creativă la Birkbeck, University of London, iar în 2019 a urmat un curs de scriere creativă cu Florin Iaru și Marius Chivu. A publicat în "Revista de povestiri", "Echinox", "Iocan", "Timpul", antologia "Kiwi" (2022) și urmează să-i apară o proză în "Kiwi" (2023). În prezent, lucrează în proiecte care încearcă să îmbine patrimoniul cu poveştile.

Citit 1226 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 15:54

3 comentarii

  • postat de captcha
    Joi, 27 Aprilie 2023 15:47
    92.85.61.***
    Spui lansare de carte si tragi apa cu asemenea titluri si personaje care au nevoie de cursuri de ,,scriere creativa'' pentru a veni cu asa maculatura beleTristica
    0
    0
  • postat de Sanda
    Joi, 27 Aprilie 2023 15:08
    5.14.128.***
    Titlul e cam lung, de fapt e o propozitie cu subiect și predicat, ceea ce nu e normal pentru un titlu, mai degrabă pentru un capitol. Ce să învețe tinerii din asta.
    0
    0
  • postat de Masca
    Joi, 27 Aprilie 2023 13:05
    95.76.37.***
    Titlu cu interes, mai ales pentru femei!
    Ce chestie...Ca sa vinzi o carte alegi titluri cu interes!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.