Sfinţi români în îndepărtata Danemarcă

Sfinţi români în îndepărtata Danemarcă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Biserica - „Cruce şi Înviere” pentru fraţii de la Herning şi la Århus Top of Form *

Recent, românii care trăiesc şi muncesc în nordul bătrânului Continent, în Danemarca, l-au avut în mijlocul lor pe Prea Sfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord. Au fost cel puţin două motive pentru care Arhiereul ortodox român al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul creştinilor români.

O dată pentru a sluji în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul şi Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din oraşul Herning - Peninsula Iutlanda, Danemarca. Aici, Prea Sfințitul Episcop Macarie a instalat la acest nou Altar al lui Hristos un preot paroh - pe  părintele Casian Silviu.

Totodată, Prea Sfinţia Sa Macarie Drăgoi a binecuvântat Atelierul de veşminte bisericeşti “Sfânta Muceniţă Filofteia de la Argeş”, atelier în care lucrează doamna preoteasă Gabriela Elena, dimpreună cu credincioasele parohiei. Atelierul asigură vestimentaţia pentru comunităţile ortodoxe din ţinuturile scandinave.

Întâlnire cu tinerii

A fost un moment aparte şi în Parohia ortodoxă română din oraşul Århus, Danemarca, care - prin rugăciune -  au adus-o în mijlocul lor pe Maica Cuvioasă Parascheva.

Sfânta Vineri veghează românii din această parte a lumii alături de o altă Sfântă de Acasă - Sfânta Teodora de la Sihla şi Ana de Novgorod, Sfântă a Danemarcei şi nu numai.

Liturghia a fost însoţită de lansarea publicaţiei „Cruce şi Înviere”, editată de  Parohiei din Århus, aflată la cel al III-lea număr. Întâlnirile au fost bune ocazii, atât la Herning, cât şi la Arhus, pentru ca Păstorul Europei de Nord să dialogheze cu tinerii pe teme privind păstrarea, asumarea şi trăirea credinţei în condiţii de înstrăinare.

Întâlnirea a fost organizată de Centrul pentru tineret „Sfântul Ştefan cel Mare”, Filialele Århus şi Herning.

Foto: Arhiva Episcopiei Ortodoxe - Europa Nord

Citit 803 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.