PF Patriarh Daniel a deschis poarta pe Calea Sfinţilor

PF Patriarh Daniel a deschis poarta pe Calea Sfinţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aseară, la ceas de Lumină lină, Prea Fericitul Părinte Patriah Daniel a deschis, la Bucureşti, Sărbătorile „Sfântului Dimitrie cel Nou” şi odată cu această binecuvântare a deschis pelerinilor poarta pe „Calea Sfinţilor”.

Manifestarea se înscrie în şirul de activităţi duhovniceşti din cadrul  Sărbătorilor municipului Bucureşti, fiindcă în 27 octombrie este prăznuit Sfântul Dimitrie cel Nou - Ocrotitorul Capitalei.

Prin grija Prea Fericitului Părinte  Patriarh Daniel, anul acesta a ajuns în Dealul Patriahiei un fragment din Sfânta Cruce, adus de la cea mai veche Mănăstire din Mitropolia de Drama - Grecia - „Panaghia Ikosifinissa” – aşezare monahală ce datează încă din secolul al V-lea.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe din Grecia a ajuns aseară la Bucureşti, iar acest Sfânt Odor este oferit la închinare alături de Moaştele Sfântului „Dimitrie cel Nou”, Basarabov, şi ale Sfinţilor Constantin şi mama sa Elena, împreună Ocrotitorii Catedralei Patriarhale din Bucureşti.

Vor fi în Marea Casă a Sfinţilor toţi membrii Sfântului Sinod, fiindcă manifestările de la Bucureşti vor cuprinde şi alte sfere ale vieţii şi trăirii creştineşti şi româneşti. 

Potrivit Agenţiei de Ştiri „Basilica” a Patriarhiei Ortodoxe Române, Sfintele Odoare vor rămâne la închinare pe parcursul întregii săptămâni, până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

Va fi o perioadă bogată în manifestări spirituale, o manifestare a sufletului românesc şi ea va reflecta - ca şi până acum - frumoasa tradiţie a pelerinajului pe „Calea Sfinţilor”, pe care a reînviat-o în Biserică noastră şi în tot pământul românesc actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, întâi la Iaşi, şi, de câţiva ani, în Capitala României. 

Să îndrăznim să păşim şi noi pe „Cărarea Sfinţilor”, fiindcă „Uşa” e deschisă...

Foto: „Ziarul lumina”

Citit 504 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.