"Kim" - un film despre lupta unei artiste cu dependența

"Kim" - un film despre lupta unei artiste cu dependența
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală vă așteaptă joi, 9 noiembrie, de la ora 18,00, în cadrul Proiectului "KineDok", la proiecția filmului "Kim" (Ungaria, 2022). Filmul spune povestea lui Kim Corbisier, o pictoriță de naționalitate maghiaro-belgiană, care a lăsat în urmă o operă inedită, după  o viață scurtă și intensă. "Kim" este construit din imagini realizate de camera de filmat a artistei, împreună cu prietena ei, cineasta Erika Kapronczai.

Imaginile fascinante și adesea șocante sunt mărturii despre luptele lui Kim cu dependența de metadonă și, mai ales, despre criza ei de identitate cauzată de o serie de accidente nefericite și criminale în familia sa. După multe încercări neterminate de a realiza acest film, regizoarea a finalizat proiectul pe care îl plănuise împreună cu Kim cu zece ani în urmă.

Erika Kapronczai are o diplomă în estetică şi alta în regie de teatru. Pe lângă regia de scurtmetraje, ea activează și ca producător de filme documentare și portrete. A finalizat recent Kim", primul său lungmetraj documentar, "și susține mai multe proiecte de debut în calitate de producător. De asemenea, predă dramaturgie la Universitatea Metropolitană din Budapesta.

Citit 1416 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.