Lansarea romanului "Crăciunul care mi-a schimbat viața"

Lansarea romanului "Crăciunul care mi-a schimbat viața"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Romanul "Crăciunul care mi-a schimbat viața", lansat în ultima săptămână a lunii noiembrie, la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" din Galați, este o emoționantă poveste de viață, "scrisă cu sufletul de Daniela Gumann", după cum a susținut moderatorul evenimentului, Adi Secară.

Volumul este o poveste adevărată despre cum să-ți păstrezi demnitatea când viața te lovește, despre cum să continui să speri, să lupți, să nu abandonezi lupta și să reușești. O poveste trăită, simțită, o poveste despre cum să te ridici și să renaști, despre faptul că, între atâtea incertitudini și încercări pe care le întâlnești în viață, "siguranța perfectă ți-o pot oferi doar raiul și mama". "O carte mai actuală ca oricând, acum în apropierea Crăciunului", a fost de părere moderatorul evenimentului, criticul literar Adi Secară.

Întrebată dacă romanul este realitate și/sau ficțiune, autoarea a susținut că a fost inspirată din realități trăite şi simțite pe meleaguri străine de către o femeie care, nevoită să plece din propria țară pentru a-și face un rost, se confruntă cu fel de fel de probleme care-i marchează și influențează existența.

Daniela Gumann a dedicat cartea femeilor care i-au fost în preajmă, pentru a le susține, în lupta lor cu viața. Pentru Daniela Gumann, femeia nu este nici sexul slab, nici sexul frumos, ci este sexul puternic, care reușește în viață.

Referindu-se la autoare și la roman, prof. univ. dr. Alina Cheșcă a afirmat că Daniela Gumann este modelul "femeii puternice, care merită să fie sărbătorită mereu, o persoană care ne inspiră sufletul, un model de putere interioară, iar romanul, într-o lume în care echilibrul pare din ce în ce mai greu de găsit, e de citit cu sufletul".

Romanul are un stil simplu, realist, cu profunde accente psihologice, o poveste a multor femei, o lecție de putere, o lecție de viață.

Calitățile Danielei Gumann de animator cultural şi editor de reviste au fost subliniate de criticul literar, scriitorul, profesorul Ghiță Nazare, care a precizat că scriitoarea are și un studio de înregistrări și desfășoară o asiduă activitate de promovare a scriitorilor. În ceea ce privește romanul, Ghiță Nazare a remarcat harul de povestitor al autoarei şi măiestria cu care stăpânește arta dialogului.

Citit 765 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.