„Familia preotului - model în comunitate”

„Familia preotului - model în comunitate”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” a avut oaspeţi de la mai multe instituţii similare, cu tradiţie, din ţară.  Au răspuns invitaţiei preoţi profesori şi seminarişti de la seminariile din Buzău, Bucureşti, al Mănăstirii Neamţ, de la Slobozia, Huşi, Tulcea, Roman, Târgovişte şi, se înţelege, Galaţi.

În prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Ignatie de Dimitriada-Grecia şi a Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, tinerii seminarişti au mărturisit despre valenţele „Dreptei credinţe reflectată în viaţa de familie şi de seminar”. Şi deşi sunt tineri, seminariştii, viitorii „pescari de oameni”, au avut intervenţii şi sublinieri mature, profunde.

Nu a lipsit mesajul Înalt Prea Sfinţitului Ignatie, care s-a raportat la familie şi la criza familiei veacului XXI, subliniind că doar prezenţa creştinilor în Biserică, în marea familie ortodoxă, ridică părinţii şi copiii din necazurile şi ispitele acestor vremuri.

„În acest context, familia seminaristului, familia preotului trebuie să fie pilde de urmat şi pentru celelalte familii ce alcătuiesc marea Familei a Bisericii lui Hristos”, a subliniat Arhiereul grec.

A fost ieri, la instituţia de învăţământ teologic din Galaţi şi o expoziţie de icoană bizantină a clasei de Patrimoniu, îndrumată de doamna profesoară Liliana Negoescu.

Aseară, „la ceas de lumină lină”, seminariştii au transformat iarăşi sala Teatrului Muzical din Galaţi într-un loc de rugăciune, de cântare bizantină şi psalmodie.

Au cântat corurile seminariilor cu tradiţie din ţară, dar şi ale unor instituţii locale de învăţământ superior, între acestea şi cel al secţiei de  Teologie a Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie Galaţi.       

Aseară, Calea Domnească a dus paşii pelerinilor într-o undă de lumină până la Seminarul gălăţean şi înapoi, în tradiţionalul Pelerinaj al luminii. Vom reveni.

Foto: Arhiva Seminar Teologic

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.