Moştenirea culturală din lemn

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, în septembrie, se sărbătoresc Zilele Europene ale Patrimoniului, ocazie cu care cetăţenii de pe Bătrânul Continent sunt invitaţi să viziteze, atât monumentele culturale protejate, cât şi zone şi situri mai necunoscute.

Şi la nivelul judeţului nostru, Direcţia Judeţeană pentru Cultură organizează astăzi o serie de acţiuni, reunite sub genericul „Moştenirea culturală din lemn”.

Vizite la monumente istorice

Elevii de la Şcoala Nr. 9 şi cei de la Liceul „Dunărea” sunt invitaţi într-o călătorie de iniţiere în istoria judeţului, la Biserica din lemn de la Cerţeşti şi la Moara de lemn din Brăhăşeşti.

Expoziţii şi proiecţii

La Muzeul Satului  de la Pădurea Gârboavele se va deschide la ora 12.00 o expoziţie etnografică intitulată „Prelucrarea lemnului – artă şi meşteşug”. O altă expoziţie – „Meşteşugul prelucrării lemnului în judeţul Covurlui” – se va deschide la Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” de la Suhurlui.

Muzeul de Artă Vizuală are programate două evenimente: vernisajul „Valori patrimoniale în arta plastică românească”, la ora 9.00 şi expunerea şi proiecţia pe tema „Valori în sculptura românească din lemn”, la ora 11.30.

Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" organizează o expoziţie de documente din colecţiile proprii sub titulatura „Lemnul în creaţia populară la români”. Expoziţia va fi deschisă pentru publicul larg în perioada 17-23 septembrie la etajul 1 al sediului central în foaier.

Simpozion la Tecuci

La Muzeul Mixt din Tecuci  se va organiza o expoziţie cu obiecte etnografice de patrimoniu, provenind din donaţii, dar şi simpozionul „Zilele Europene ale Patrimoniului”.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.