Gong timid la deschiderea Festivalul de Comedie

Gong timid la deschiderea Festivalul de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Adriana Trandafir, Magda Catone,  Mircea Diaconu, Constantin Cotimanis,  Pavel Bartoş şi Florin Călinescu sunt vedetele care vor juca la Galaţi într-o singură săptămână  *

Faţă de ediţia de criză de anul trecut, Festivalul de Comedie a debutat ieri la Dramaticul gălăţean sub semnul sărăciei, dar şi al speranţei.

Dacă în alţi ani spectatorii se înghesuiau în foaierul teatrului să-i vadă pe actorii celebri veniţi în juriu, acum au venit în număr destul de modest, poate şi din cauză că startul a fost dat de un spectacol al actorilor de la „Fani Tardini”.

Chiar şi aşa, nu există scuze: sunt ai noştri şi merită susţinuţi, cu atât mai mult cu cât „Fiarele” – comedia feroce – este un spectacol special pentru gălăţeni, creat de Virgil Tănase, un gălăţean ajuns departe, tocmai la Paris.  Puţină mândrie locală nu ne-ar strica.

11 spectacole, în şapte zile

Vestea bună e că, spre deosebire de anul trecut, când era cât pe ce să nu se mai organizeze festivalul şi au fost doar şase spectacole mari şi late, acum vor fi 11 în decursul a şapte zile. De pe afiş nu vor lipsi teatre renumite, „Odeon”, „Nottara” şi Teatrul Mic.

Vor fi şi companii teatrale ambiţioase, cum este cea din Giurgiu, care a adunat artişti bucureşteni cu priză la public: Adriana Trandafir şi Magda Catone, pe care le vom putea vedea în „D’ale carnavalului”.

Lista vedetelor nu se opreşte aici: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Mircea Diaconu, Constantin Cotimanis,  Pavel Bartoş şi Florin Călinescu sunt alţi protagonişti care probabil vor umple sălile în serile în care au fost programaţi să joace.

Juriu autohton şi premii simbolice

Cu toate că autorităţile nu s-au zgârcit când a fost vorba să aducă aceste spectacole alese cu grijă de Marius Zarafescu, directorul festivalului, criza se va simţi totuşi la acordarea premiilor. Aşa cum a menţionat directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu, „premiile vor fi simbolice”.

Artistul plastic  Gheorghe Andreescu şi caricaturistul Florian Crihană îi vor răsplăti cu câtva lucrări de-ale lor pe cei mai buni din festival.

Anul acesta, juriul chemat să judece spectacolele intrate în festival este alcătuit în întregime din nume ale culturii gălăţene: scriitoarea şi jurnalista Katia Nanu, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional, Cătălin Negoiţă, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”, Ilie Zanfir, pictorul şi scenograful Gheorghe Andreescu, şi poeta şi publicista Dana Potorac.

Astăzi, Pavel Bartoş, Dorina Lazăr şi Rodica Mandache

Două spectacole vor fi prezentate astăzi, în cadrul Festivalului de Comedie. La ora 11.00, sunteţi aşteptaţi la „Bigamul” de la Teatrul „George Bacovia” din Bacău, în regia lui Cristian Ioan. Preţul biletului  este de 18,90 de lei. „Natură moartă cu un nepot obez”, spectacolul adus de Teatru „Odeon”, le va prilejui gălăţenilor întâlnirea cu trei vedete de top: Dorina Lazăr, Rodica Mandache şi Pavel Bartoş. Piesa este scrisă de Ion Sapdaru, iar regia îi aparţine lui Eugen Făt, ambii cunoscuţi publicului gălăţean.

Citit 1107 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.