Alexandra Penciu, concurentă la „Vocea României” „A fost cel mai special moment din toată viaţa mea”
Foto: Foto: Pro TV

Alexandra Penciu, concurentă la „Vocea României” „A fost cel mai special moment din toată viaţa mea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de a urca pe scena de la „Vocea României”, show-ul Pro Tv”, Alexandra Penciu a fost aleasă din peste o mie de concurenţi, unii mai talentaţi şi mai experimentaţi decât ceilalţi. Tânăra elevă de numai 16 ani spune cu sinceritate că momentul în care Loredana Groza s-a întors şi i-a oferit un loc în echipa ei a fost cel mai special din toată viaţa ei, moment care i-a umplut, pur şi simplu, inima de bucurie.

Provocarea

Ca să ajungă la preselecţia pentru „Vocea României”, Alexandra a străbătut într-o noapte lungul drum dintre Piatra Neamţ şi Bucureşti. Ce căuta la Neamţ? Participase la un Festivalul Naţional „Camena”. Chiar şi după o noapte mai mult nedormită, artista a reuşit să convingă organizatorii că merită să urce pe scenă şi să fie ascultată pe nevăzute de cei patru membri ai juriului: Loredana Groza, Horia Brenciu, Marius Moga şi Smiley. Când a spus că vrea să cânte „Incomplete” a trupei „Backstreet Boys” a fost întrebată cu uimire: „Asta-i piesă de băieţi, tu ce faci?”. A cântat un pic şi i-a convins. Aflând că poate cânta piesa şi la pian, organizatorii concursului i-au lansat provocarea: „Poţi să cânţi singură cu pianul?”. În secunda următoare, Alexandra a năvălit pe hol ca să-şi întrebe mama ce să aleagă: cântă orchestra sau singură cu pianul? „Nici nu am auzit bine ce mă întreabă, dar când am auzit de pian, i-am şi răspuns: tu singură cu pianul”, ne-a spus mama ei. Alexandra ne-a povestit grija şi profesionalismul cu care a fost tratată la Pro Tv: „Orice necesitate profesională, în secunda doi, era rezolvată; am avut condiţii excelente şi am putut repeta ori de câte ori am dorit”. Gălăţeanca a tratat totul cu seriozitate şi cu aceeaşi disciplină de fier pe care şi-a impus-o singură.  

Ca într-un vis 

Când Alexandra a intrat pe scenă, au rămas în camera specială din culise rozându-şi emoţiile mama, mătuşa şi cei doi prieteni, gemenii haioşi Radu şi Răzvan Forţu, artişti la fel de cunoscuţi publicului gălăţean. „Înaintea mea fusese pe scenă un concurent care făcuse show. Am urmat eu şi nimeni nu ştia la ce să se aştepte. Am început să cânt şi, la refren, am auzit publicul aplaudând. Ştiam că dacă publicul face gălăgie, înseamnă că s-a întors un membru al juriului. Am zărit ca prin vis al doilea scaun întors. Momentul acela a fost cel mai special din toată viaţa mea. Nu pot să explic în cuvinte ce am simţit în momentul acela! Când am terminat de cântat, am ridicat privirea şi am văzut-o pe Loredana şi mi s-a umplut inima de bucurie! Când s-au întors toţi să mă vadă mi s-au părut aşa de frumoşi! Recunosc, mi-am dorit din tot sufletul să se întoarcă Loredana. Dacă s-ar fi întors şi Horia Brenciu nu aş fi putut să aleg. După părerea mea, Loredana este cea mai bună voce a României şi un artist complet” ne-a mărturisit Alexandra.

Despre ceea ce urmează în concursul „Vocea României” de la Pro Tv, Alexandra Penciu spune că va fi frumos şi greu în acelaşi timp. Dar abia aşteaptă să încerce stiluri muzicale noi şi să-şi testeze limitele sub îndrumarea vedetei pe care o admiră şi respectă atât de mult, Loredana Groza.

Citit 10177 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.