Dublă lansare de carte la Biblioteca „V.A. Urechia” - Despre râs şi alte culori

Dublă lansare de carte la Biblioteca „V.A. Urechia” - Despre râs şi alte culori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia din această săptămână a Salonului literar „Axis Libri”, desfăşurată în Sala „Mihai Eminescu” a bibliotecii „V.A. Urechia”, a adus în prim-planul publicului gălăţean două lansări de carte inedite. Întâlnirea programată pentru joi, la ora 17.00, l-a avut moderator pe unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi scriitori gălăţeni, profesorul Theodor Parapiru. Printre invitaţi s-a aflat şi Arhiepiscopul „Dunării de Jos” Casian Crăciun, care, alături de felicitările adresate celor doi scriitori, ale căror cărţi au fost lansate, a subliniat şi importanţa complementarităţii omului de cultură cu omul de har în persoana literatului.

Epigrama, o specie mereu tânără

Volumul „Capra vecinului” reprezintă cea de-a patra carte de epigrame publicată de scriitorul gălăţean Ion Moraru. Preşedinte al Clubului Scriitorilor Umorişti „VERVA” din Galaţi, membru al Uniunii Epigramiştilor din România şi al Societăţii Scriitorilor „Costache Negri”, Ion Morar este văzut ca unul dintre cei mai talentaţi autori de epigrame din Galaţi şi nu numai, fapt demonstrat şi de numeroasele premii obţinute la concursurile naţionale de profil.

„Văd această carte ca pe un fapt inedit. Trei sferturi dintre epigramele care se regăsesc în volumul „Capra vecinului” sunt texte pe care le-am trimis la majoritatea concursurilor naţionale de epigramă. Însă acest lucru nu însemnă că celelalte ar fi mai puţin valoroase. Oricum, sunt de părere că cititorul va fi cel care va decide. Alături de epigrame, cartea mai conţine şi o serie de dueluri amicale avute cu alţi colegi epigramişti şi câteva caricaturi, care arată cum m-au văzut diverşii autori ai acestui gen la întâlnirile organizate sau întâmplătoare”, a spus Ion Moraru.

Între mistic şi estetic

Volumul de versuri „Dacă n-ar fi culorile”, semnat de cunoscuta scriitoare şi publicistă Lidia Popiţa Stoicescu şi apărut în primăvara acestui an la Editura „Semne”, propune cititorilor un tip de poezie în care mistica şi estetica par să fi ajuns din nou la un consens, chiar dacă doar pentru o vreme. Momentul liric susţinut de scriitoare a încântat audienţa, demonstrând că atrofierea ireversibilă a gustul pentru poezie este, poate, doar un alt mit al societăţii noastre.

 

Citit 7454 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2011 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.