„Ultima oră” – ultima premieră…

„Ultima oră” – ultima premieră…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectatorii sunt aşteptaţi sâmbătă, la ora 19.00, la ultima premieră pe anul 2008 a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” – „Afacerea Protar” (Ultima oră) de Mihail Sebastian, în regia lui George Motoi. 

Este a doua piesă de Mihail Sebastian pe care George Motoi o montează la Galaţi. Prima  - „Steaua fără nume” - se joacă de şase stagiuni şi încă are succes.

„Mihail Sebastian este unul dintre autorii la care ţin. L-am studiat şi-l iubesc pentru că dramaturgia lui răspunde unor resorturi interioare ale mele. Nu am jucat niciodată într-o piesă scrisă de el, pentru că nu se potriveşte pe structura mea actoricească, dar îmi plac foarte mult textele sale. Am dorit de foarte multă vreme să pun în practică un proiect de cultură autentică şi anume să montez integrala Sebastian, încă de pe vremea când eram director al teatrului din Brăila, mai ales că autorul s-a născut pe meleagurile acestea. Nu am reuşit. Important este că am găsit la Dramaticul gălăţean o deschidere largă în acest sens. Marele autor merită readus în memoria publicului, cu atât mai mult cu cât anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la naşterea sa”, a precizat, în cadrul conferinţei de presă, maestrul George Motoi. Cea de-a treia piesă a integralei Sebastian – „Jocul de-a vacanţa” – urmează să fie pusă în scenă de Teatrul „Fani Tardini”, dar nu se ştie deocamdată sub bagheta cărui regizor: „Am colaborat foarte bine cu colegii de la Galaţi, dar pentru a treia piesă i-am recomandat domnului director un alt regizor, pentru puţină varietate”.

Vlad Vasiliu – unul dintre protagoniştii spectacolului - susţine că a fost o adevărată bucurie să colaboreze cu George Motoi – „un regizor care  ne-a ţinut în hăţuri, pe noi actorii”. 

Despre spectacol  - George Motoi nu a vrut să dezvăluie prea multe. Ne-a invitat să venim să vedem: „E o piesă care se potriveşte foarte bine cu zilele noastre, despre lupta dintre două lumi teribil de diferite”.

Pentru gălăţenii care vor veni sâmbătă la teatru – premiera va fi un cadou de  Crăciun şi un prilej să-i revadă în roluri de zile mari pe câţiva actori ai Dramaticului: Vlad Vasiliu, Cristian Gheorghe, Aureliu Bâtcă, Lucian Pânzaru, Tania Ganea, Grig Dristaru, Dan Căpăţână, Corina Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja, Adina Taşchină, Lică Dănilă, Mariana Caragaţă, Valentin Dumitru şi Mihail Luchiacenco.

Citit 2347 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.