La Galeriile "Mantu" - două expoziţii, un singur vernisaj
Foto: Foto: Mihaela Gîdei

La Galeriile "Mantu" - două expoziţii, un singur vernisaj
Aurel Manole, Mariana Tomozei Cocoş şi Eduard Constandache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vernisajul a două expoziţii colective, una a artiştilor gălăţeni consacraţi şi alta a tinerilor viitori plasticieni - a avut loc, luni seară, la Galeriile de Artă ”Nicolae Mantu”. Lucrările artiştilor au fost găzduite la Galeriile de Artă, iar cele ale tinerilor la Galeria Mică, nou deschisă vizavi.

Mă bucură această colaborare cu cei tineri, pentru că e ca un aer proaspăt pe care-l simt în filiala gălăţeană”, şi-a exprimat mulţumirea Aurel Manole, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici. La ”Nicolae Mantu” sunt expuse tablouri realizate de 21 de artişti plastici.

Aici avem diverse stiluri, diverse orientări care, tocmai prin aceste lucruri, ne atrag şi ne mulţumesc: de la elementarele lucrări care sunt într-un dialog direct cu realitatea, la alte lucrări care merg către o anumită abstractizare. Adevărul e că fiecare operă de artă, în felul ei, nu este niciodată perfect realistă. Ea are întotdeauna un reper şi intervine acea conceptualizare sau transformare a culorilor pe care artistul le aduce din prisma propriului stil, dar şi din prisma trăirii de moment”, a explicat Mariana Tomozei Cocoş, critic de artă.

Expoziţia celor tineri, de bun augur

Expoziţia celor 11 tineri artişti a fost coordonată de Eduard Constandache, muzeograf: ”E de bun augur că anul se încheie astfel, printr-un eveniment remarcabil. Nu e uşor, deoarece e o goană permanentă după spaţii şi e foarte greu să obţii un atelier sau o galerie pentru artişti. S-a îmbogăţit comunitatea artistică: ni s-au alăturat o serie de plasticieni tineri, o parte dintre ei studenţi, o parte care au absolvit deja şi, astfel, cercul s-a îmbogăţit, a spus acesta.

Citit 5682 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.