Fără precedent - Teatrul Muzical, fără director de 12 zile

Fără precedent - Teatrul Muzical, fără director de 12 zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Demisia lui Florin Melinte nu este înregistrată la Primărie. Managerul este de fapt în concediu medical prelungit până pe 27 decembrie, când va reveni pe funcţie”, acesta este zvonul care circulă tot mai intens pe holurile Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Nici nu e de mirare dacă avem în vedere că deja au trecut 12 zile de când instituţia de cultură nu are un director interimar numit, iar Florin Melinte se plimbă prin teatru la fel ca înainte.

Primarul Dumitru Nicolae a respins ferm informaţia că nu ar fi înregistrat demisia managerului, dar nu ne-a putut spune ce număr de înregistrare a primit: „Este înregistrată în mod sigur! Astea, că nu i-am înregistrat demisia, sunt jocurile lui Melinte”, a spus Nicolae. Primarul ne-a declarat că în acest moment Laura Sava este „locţiitoarea” managerului şi că va rămâne în această postură până când va numi un interimar. Când? După ce Agenţia Funcţionarilor Publici va stabili tematica şi data la care va avea loc concursul pentru ocuparea funcţiei de manager. „Laura Sava rămâne locţiitoare, aşa cum a fost şi înainte, când nu era Florin Melinte, până când mă lămuresc cu concursul”, ne-a spus Nicolae. Edilul a ţinut să spună că, în numirea directorului, Consiliul Local nu are nicio atribuţie. Nicolae afirmă că, potrivit Legii administraţiei publice locale, primarul „numeşte, conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local. Numirea conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local se face pe baza concursului organizat potrivit procedurilor şi criteriilor aprobate de Consiliul Local, la propunerea primarului, în condiţiile legii. Numirea se face prin dispoziţia primarului, având anexat contractul de management”, ne-a declarat Nicolae.

Cerbicia cu care primarul ţine în ceaţă Muzicalul îi pune însă beţe în roate lui Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul promiţând că va aduce linişte la Muzical şi că teatrul va avea atmosfera necesară unui locaş de cultură.

Citit 6133 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2011 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.