Premiera weekend-ului la Teatrul Dramatic - Viaţa, ca un peron de gară părăsit

Premiera weekend-ului la Teatrul Dramatic - Viaţa, ca un peron de gară părăsit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă şi duminică seara, cu începere de la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vor avea loc avanpremiera şi premiera spectacolului „Orchestra Titanic”, semnat de regizorul Eugen Făt.

Piesa dramaturgului bulgar contemporan Hristo Boytcev a reprezentat o adevărată provocare pentru Eugen Făt, care a mărturisit că s-a hotărât să pună în scenă acest text imediat ce l-a citit. Dincolo de preferinţa pentru opera dramaturgului din ţara vecină, regizorul gălăţean a renunţat la mai bine de jumătate din textul original, axându-se, cu preponderenţă, pe scoaterea în evidenţă a motivelor şi a concepţiilor mai puţin accesibile pentru un cititor neiniţiat.

„Am trecut în subsidiar aspectele expresioniste şi conotaţiile legate magie şi iluzionism şi am încercat să scot în prim-plan mesajul realist al piesei, care vorbeşte despre om şi despre condiţia acestuia. Deşi piesa durează o oră şi jumătate, publicul va vedea un spectacol plin de acţiune şi dinamism, construit pe principiul alternanţei elementelor scenice”, ne-a mărturisit regizorul Eugen Făt.

Decorul scenic, costumele, muzica, luminile şi celelalte efecte au fost concepute tocmai pentru a sublinia ideea avută în vedere de regizor. Ele urmăresc acomodarea treptată a spectatorilor cu situaţiile spectacolului şi nu divulgarea pe moment a acestora.

Eugen Făt semnează adaptarea şi regia artistică a spectacolului. Decorul şi costumele sunt semnate de Alexandru Radu, în timp ce regia tehnică este asigurată de George Breabăn. Din distribuţie fac parte actorii: Ciprian Braşoveanu, Petrică Păpuşă, Veronica Păpuşă, Dan Căpăţână şi Svetlana Friptu.

 

Citit 4943 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2011 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.