La Casa de Cultură din Tecuci, concurs de jurnalism pentru liceeni

La Casa de Cultură din Tecuci, concurs de jurnalism pentru liceeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Casa de Cultură a Municipiului Tecuci organizează în ziua de 30 martie prima ediţie a Concursului Interjudeţean de Jurnalism „Pamfil Şeicaru”. Înscrierea se va desfăşura între 15 februarie - 19 martie 2012. Sunt invitaţi să participe elevii de liceu, care vor realiza un interviu şi un reportaj, cu teme la libera alegere.

Acestea se vor trimite prin poştă  la adresa: Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, strada 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: pentru concursul interjudeţean de jurnalism „Pamfil Şeicaru”. Materialele pot fi trimise şi pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. „Concurenţii vor trimite şi câteva date personale: şcoala pe care o reprezintă, eventuale premii obţinute la concursuri de jurnalism, profesorul îndrumător, colaborări cu mass media, telefon de contact. Materialul publicistic trebuie să fie nou, original, cu reflectarea unor fapte de viaţă reale. În redactarea documentelor se va ţine cont de următoarele specificaţii: font Times New Roman, mărime font 12, spaţiere 1,5, margini 2 cm. Diacriticele sunt obligatorii, iar materialele nu trebuie să depăşească fiecare 2 pagini A4”, se arată în comunicatul trimis de Viorel Burlacu, directorul instituţiei organizatoare.

În urma deliberării de către juriu, după etapa preliminară, finaliştii vor fi invitaţi la Tecuci, în ziua de vineri 30 martie 2012, începând cu ora 11.00, unde vor avea de susţinut o probă practică (de întocmit o ştire de presă/interviu, pe o temă dată). Criteriile de evaluare vor avea în vedere originalitatea, calitatea, concizia, pertinenţa şi proximitatea informaţiei, stilul scrierii publicistice. Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de concurenţi sau de către instituţia pe care o reprezintă.

Juriul format din jurnalişti profesionişti şi din cadre didactice va desemna câştigătorii. Organizatorii vor acorda premii în bani, diplome şi cărţi.

Citit 5829 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 14:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.