Intrare în normalitate la Muzical - Noul director a fost validat de prefect
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Intrare în normalitate la Muzical - Noul director a fost validat de prefect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, a semnat avizul de legalitate al hotărârii Consiliului Local prin care aleşii au luat act de încetarea contractului de management al lui Florin Melinte şi l-au desemnat pe Teodor Niţă în funcţia de director interimar al Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. „În urma controlului efectuat s-a constatat că actul întruneşte condiţiile de legalitate”, se arată în documentul parafat şi de şefa compartimentului juridic al Prefecturii, Georgeta Topciu. Teodor Niţă a primit vestea validării sale chiar după conferinţa de presă, pe care o susţinuse.

Teatrul absurd prin care fostul manager Florin Melinte pretindea că el este adevăratul director al Muzicalului se încheie aici. Gong final.

Teodor Niţă vrea să readucă publicul la teatru

Ieri, la Teatrul Muzical, a avut loc prima conferinţă de presă organizată de noul director interimar, Teodor Niţă. Acesta le-a întâmpinat pe jurnaliste cu garoafe roşii şi a fost cât se poate de concis în declaraţii, aflând că la aceeaşi oră aveau loc mai multe evenimente culturale.  „Obiectivul principal al interimatului meu este acela de a readuce o atmosferă de normalitate la Teatrul Muzical, în care toţi cei ce muncesc aici să se bucure de respect şi de condiţii civilizate”, a declarat Teodor Niţă, explicând: „Intrarea în normalitate înseamnă şi că unii dintre angajaţi îşi vor pierde privilegii cu care au fost obişnuiţi, iar alţii, probabil, vor plăti pentru greşelile lor: am cerut un audit care să clarifice situaţia în care se găseşte teatrul acum. Cu toate astea, vă asigur că nu am de gând să pornesc o vânătoare de vrăjitoare şi nici nu mă interesează vendetele personale. Cred, de asemenea, că orice problemă se poate rezolva pe calea dialogului, ceea ce nu înseamnă că după un dialog nu voi avea tot eu ultimul cuvânt”.

Printre primele măsuri luate de noul director interimar au fost: desfiinţarea sistemului electronic de intrare în teatru („deşi acesta nu mai funcţiona de trei luni, oamenii pontau sârguincioşi cu cartela” – a spus noul director), aprobarea unui nou regulament de organizare şi funcţionare (vechiul regulament nu a mai fost actualizat de cinci ani şi nu mai corespunde noii legi a instituţiilor de spectacole).

Ca principal obiectiv artistic, Teodor Niţă îşi propune readucerea publicului, în special a celui tânăr, în sala de spectacole. „Consider oportună înfiinţarea unei comisii de negociere cu colaboratorii, pentru ca pe viitor să nu mai existe suspiciuni legate de cuantumul sumelor primite de aceştia. Există şi folclor, dar există şi adevăr, altfel nu ar apărea folclorul: nu întotdeauna sumele cu care au fost răsplătiţi colaboratorii teatrului au fost cele care trebuiau date”, a declarat Teodor Niţă.   

Întrebat ce se va întâmpla cu proiectele sale dacă după perioada de interimat nu va mai fi ales director, Teodor Niţă a răspuns: „Atât timp cât proiectele mele vor fi viabile şi agreate, le va duce mai departe cel care va veni în locul meu”. Referitor la vechiul director, Florin Melinte, Teodor Niţă a declarat: „Până pe 7 martie, Florin Melinte se află în concediu de odihnă. Conform legii, funcţia de execuţie a fost suspendată, iar la reîntoarcere – depinde cum vor hotărî cei de la Resurse Umane şi Consiliul Local – ar trebui să i se reactiveze vechea funcţie şi să se reîntoarcă în teatru ca instrumentist”.

Teodor Niţă i-a invitat pe gălăţeni sâmbătă, începând cu ora 17,00, la opereta „Ţara Surâsului”, spectacol reluat după doi ani.

Citit 6769 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.