N-avem muzee, dar avem proiecte pentru promovarea lor

N-avem muzee, dar avem proiecte pentru promovarea lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

889.522 de lei este valoarea unui proiect european derulat prin intermediul Consiliului Judeţului şi intitulat „Circuit turistic muzeal în Galaţi”. Să nu vă gândiţi că această sumă frumuşică a fost alocată pentru modernizarea vreunui sediu de muzeu sau pentru dotarea sa. Din informaţiile primite de la managerul de proiect, Laura Angheluţă, banii vor fi folosiţi pentru organizarea mai multor evenimente menite să promoveze muzeele din judeţul Galaţi: „Vor fi participări la târguri de turism, vom face luna muzeelor, tabere de creaţie, panouri de promovare, caravane ale elevilor din sate la muzee, participări la conferinţe naţionale, publicare de materiale publicitare”, ne lămureşte managerul de proiect. Sumă prea mare pentru atâta lucru, dar având în vedere că e vorba de fonduri europene, sperăm că banii vor fi atent monitorizaţi.

În plus, nu putem să nu remarcăm ironia sorţii: în urmă cu o lună, două muzee dintre cele trei importante din Galaţi şi-au pierdut sediile, dar noi facem proiecte eligibile nu pentru construirea de sedii noi, ci pentru promovarea celor pe care nu le avem. Laura Angheluţă ne-a declarat că „muzeele respective există ca entităţi, chiar dacă nu mai au sedii. Şi oricum, Muzeul de Artă se va muta la blocul V3”.

Abia aştept să văd cum vor veni caravanele de elevi din judeţ şi un muzeograf le va explica „Aici ar trebui să fie muzeul de artă. De fapt, ceea ce vedeţi voi este 1 la sută din patrimoniul instituţiei. Cele mai interesante lucrări sunt pitite prin nu mai ştim ce subsoluri”.

Citit 5430 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.