UPDATE Corul Madrigal, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest", sâmbătă, la ora 14.00

UPDATE Corul Madrigal, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest", sâmbătă, la ora 14.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 11.00 - Chiar dacă spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost anulat, Corul Madrigal va cânta astăzi, 22 decembrie, la ora 14.00, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest" (lângă Penitenciar).


UPDATE ORA 16.55- Spectacolul Corului Madrigal cu colinde de Crăciun, care ar fi trebuit să aibă loc la Galaţi sâmbătă, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost anulat. Organizatorii susţin că spectacolul a fost suspendat, deoarece nu s-au vândut suficiente bilete.

 


Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine un concert la Galaţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 22 decembrie, începând cu ora 19,00. Spectacolul va prilejui publicului gălăţean să asculte cele mai cunoscute colinde româneşti în interpretarea prestigiosului cor, sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu şi Anna Ungureanu.
Turneul Corului Naţional Madrigal este unul cu totul şi cu totul special, colindele româneşti vor fi prezentate în succesiunea originală în care au fost înregistrate pentru prima oară pe disc de vinyl, în urma cu 45 de ani.
Corul Madrigal, fondat pe 11 aprilie 1963, este formaţia profesionistă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Repertoriul corului este vast, de la muzică sacră veche, la piese contemporane. Corul Madrigal a fost declarat „bun al patrimoniului universal UNESCO", în 1992, la Paris.
Fondatorul corului Madrigal, Marin Constantin, a decedat pe 1 ianuarie 2011. Pe 15 martie 2011, Corul Naţional de Cameră Madrigal a trecut din subordinea Ministerului Educaţiei în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Preţul unui bilet este de 80 şi 100 de lei (în funcţie de poziţia locurilor). Organizatorii anunţă reduceri de preţ cu 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Citit 12844 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 10:58

7 comentarii

 • postat de somer de 4 ani!
  Luni, 24 Decembrie 2012 09:48
  pe site pretul biletului era de 100 lei.adica un milion vechi..lumea e prea saraca ca ca dea acesti bani..iar cei care au bani prefera sa mearga in cluburi, deci in aceste conditii e clar ca n-avea spectatori
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Duminică, 23 Decembrie 2012 14:41
  Cum ziceam, e mai populist sa arunci pe piata moka concertul cu Sandra decat sa subventionezi bilete la un recital cu Corul Madrigal. Oare 2000 de euro sa spunem sponsorizare la un concert Madrigal la care amatorii sa plateasca diferenta pe biletul de intrare n-ar fi fost mai util decat a 10 parte din banii incasati de cpt Jack sau turcul ala care canta in noaptea de anul nou?Dar poate in curand o sa uitam de Craciun si o sa sarbatorim numai Halloween, Thanksgiving Day, Valentine Day si alte sarbatori ce tin in actualitate spiritul neamului romanesc...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai Moraru
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 20:38
  Nu am cuvinte sa va spun cata bucurie mi-a prilejuit concertul de colinde prezentat de catre prestigiosul cor,,Madrigal,, subt acoperamantul atat de cald si primitor al bisericii ,,Sfantul Gheorghe si Modest,,,sfantul lacas de cult devenind pentru aproximativ o ora sala de ales spectacol sustinut de una dintre cele mai valoroase si celebre institutii romanesti din ultimii 50 de ani!!!Eram nedumerit in privinta motivului pentru care celebrul cor a concertat in biserica amintita si nu in catedrala ,dar repede am aflat ca acest gest de extraordinara daruire si bucurie sufleteasca se datoreaza in primul rand PREOTULUI PAROH AL BISERICII,,SFANTUL GHEORGHE SI MODEST,,,DISTINSUL PRELAT ALEXANDRU THEODOSIADE,domnia sa facand toate demersurile ca iubitorii de muzica si cei dornici sa asculte in casa domnului crestinestile si atat de emotionantele colinde sa se poata bucura de prezenta in acest safant lacas ca celebrei institutii artistice de mare prestigiu international...PARINTELE ALEXANDRU THEODOSIADE a reusit performanta laudabila de a aduce cunoscutii artisti subt cupola luminoasa a bisericii pe care o pastoreste si prin faptul ca domnia sa este si FERICITUL TATA A DOUA DINTRE VALOROASELE MEMBRE ALE CORULUI ,,MADRIGAL,, La acest emotionant spectacol de colinde crestine ,interpretate cu atat de multa maiestrie de catre membrii ,,Madrigalului,,,au participat un numar impresionant de enoriasi ,prelati,artisti galateni si oameni veniti special sa se bucure de acest minunat dar spiritual oferit cu atat de mare si nobila generozitate de catre artistii mentionati ,acest lucru fiind posibil doar prin mijlocirea acestui minunat preot si om de cultura care este PARINTELE ALEXANDRU THEODOSIADE..Interpretarea maiastra a artistilor a fost rasplatita cu puternice ovatii, (,,Bravo!!!...Bravo!!!, Va iubim!!!,,) si indelungate aplauze de catre cei prezenti...Dupa emotionantul moment,PARINTELE ALEXANDRU THEODOSIADE ,in numele celor care s-au bucurat de acest splendid dar spiritual ,a multumit artistilor ,care apoi,cu multa modestie si caldura s-au intretinut cordial cu unii dintre spectatorii acestui moment artistic de inalta valoare spirituala si religioasa!!!Cu astfel de initiative laudabile ,sunt convins ca bisericile vor fi mereu pline de fiecare data !!!Personal,multumesc PARINTELUI THEODOSIADE cat si minunatilor sai invitati!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Spectator la pensieamod new
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 12:00
  Black,cand eu vedeam Corul ,,Madrigal,, (sic,na ca nu-i mobila!!!) pe scena ,probabil ca dumneata nici nu te aflai pe aceasta lume ,cum de fapt nici acum nu prea pari a fi de pe aici,dupa obraznicia prin care vrei sa te afirmi,cautand,bietul de tine ,sa fii si spiritual!!!Intra pe net sa vezi cine a fost MAESTRUL MARIN CONSTANTIN,puisor,si in acest fel poate ca mai afli si tu ceva mai multe despre prestigiosul cor!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pensionar
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 11:38
  Cei mai suparatori sunt prostii spirituali,mai Back, credeam ca stii acest lucru si macar si pentru asta sa incerci sa faci glumite ceva mai bune ,daca te-ai fi priceput la asta ,dar pentru asa ceva trebuie sa fi citit,dragutule ,la viata ta,ceea ce din pacate,nu se prea vede!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de black
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 10:23
  Mergeti la Guta si Salam , oralistilor ca este gratis sau ati inteles ca Madrigal este vreo mobila!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 00:10
  Pentru nivelul salariilor medii ,pretul biletelor este prea mare !!!Aratati-mi mie cati pensionari vor plati 40 lei biletul !!!Am fost la seara ruseasca la Muzical,biletele au fost mai ieftine dar spectacolul a durat cam o ora si jumatate!!!A meritat insa prin prestatia deosebita a celor trei solisti dintre care s-a remarcat cu totul in mod deosebit basul Valeriu Cojocaru,voce de mare calibru si calitate de nivel international!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.