UPDATE Corul Madrigal, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest", sâmbătă, la ora 14.00

UPDATE Corul Madrigal, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest", sâmbătă, la ora 14.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 11.00 - Chiar dacă spectacolul de la Casa de Cultură a Sindicatelor a fost anulat, Corul Madrigal va cânta astăzi, 22 decembrie, la ora 14.00, la Biserica "Sfântul Gheorghe şi Modest" (lângă Penitenciar).


UPDATE ORA 16.55- Spectacolul Corului Madrigal cu colinde de Crăciun, care ar fi trebuit să aibă loc la Galaţi sâmbătă, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost anulat. Organizatorii susţin că spectacolul a fost suspendat, deoarece nu s-au vândut suficiente bilete.

 


Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine un concert la Galaţi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 22 decembrie, începând cu ora 19,00. Spectacolul va prilejui publicului gălăţean să asculte cele mai cunoscute colinde româneşti în interpretarea prestigiosului cor, sub bagheta dirijorilor Voicu Popescu şi Anna Ungureanu.

Turneul Corului Naţional Madrigal este unul cu totul şi cu totul special, colindele româneşti vor fi prezentate în succesiunea originală în care au fost înregistrate pentru prima oară pe disc de vinyl, în urma cu 45 de ani.

Corul Madrigal, fondat pe 11 aprilie 1963, este formaţia profesionistă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Repertoriul corului este vast, de la muzică sacră veche, la piese contemporane. Corul Madrigal a fost declarat „bun al patrimoniului universal UNESCO", în 1992, la Paris.

Fondatorul corului Madrigal, Marin Constantin, a decedat pe 1 ianuarie 2011. Pe 15 martie 2011, Corul Naţional de Cameră Madrigal a trecut din subordinea Ministerului Educaţiei în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Preţul unui bilet este de 80 şi 100 de lei (în funcţie de poziţia locurilor). Organizatorii anunţă reduceri de preţ cu 50 la sută pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Citit 12977 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2012 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.